Război în Ucraina

Crime ale Federației Ruse în Ucraina 17.06.2022

În urma unui atac aerian cu rachete asupra unei case de cultură din Severodonețk, trei persoane au fost omorâte. Încă șapte persoane sunt în spital. Un alt atac aerian a distrus un dispensar unde puteau fi oameni. Un locuitor din zonă a fost ucis de bombardamente pe stradă. O mamă și un fiu au murit la Severodonetsk. În Lisichansk, o clădire de școală și două case au fost distruse, în Gorny – 18 case, în Vrubovka – 7. Multe pagube au fost întregistrate în satul Sinetsky. În Severodonetsk, în urma bombardamentelor, clădirea punctului de control Azot a fost avariată. Aproape că nu au mai rămas clădiri administrative funcționale pe teritoriul uzinei chimice. În ultima zi, rușii au folosit artileria și MLRS în zonele Severodonețk, Lisichansk, Ustinovka, Loskutovka, Metelkino, Borovskoye, Nikolaevka și Novoivanovka. Invadatorii au lansat lovituri aeriene asupra Loskutovka și Ustinovka.

De la o lovitură de rachetă dimineața la Nikolaev, 5 clădiri rezidențiale au fost avariate – ferestre sparte, geamuri, pereți și tavane au fost distruse, incendii au izbucnit în două apartamente din clădiri diferite. Victimele au fost eliberate și incendiile au fost stinse – unul pe o suprafață de 3 mp, al doilea – 10 mp. În urma bombardamentelor, un bărbat și o altă persoană au fost uciși. 20 au fost răniți, dintre care cel puțin 16 au fost internați.

Ocupanții ruși au bombardat districtul Krivoy Rog din regiunea Dnepropetrovsk din artilerie noaptea, iar dimineața cu mortare – regiunea Sumy. Invadatorii au lovit satul Bolshaya Kostromka. Fără daune. În regiunea Sumy, comunitatea Khotyn a fost supusă focului de mortiere în jurul orei 5:00.

În ultima zi, inamicul a bombardat raioanele Shevchenkovsky, Novobavarsky și Kholodnogorsky din Harkov. Clădirile industriale și clădirile unei întreprinderi private au fost avariate, nu au fost victime sau răniți. În regiunea Harkov, gospodăriile private din Dergachi au fost avariate, au luat foc o anexă și o clădire tehnică din satul Pesochin. În districtul Chuguevsky, o casă privată și un garaj din satul Korobochkino au fost avariate, vehiculele private au fost distruse. Zolociv a fost bombardat cu muniții cu dispersie, 7 case au fost avariate. O femeie în vârstă de 82 de ani a fost rănită. În Morozovka, raionul Izyumsky, un bărbat de 70 de ani a fost rănit. În direcția Harkov, inamicul a încercat să efectueze ieșiri în forță în zona Kochubeevka, dar a suferit pierderi și s-a retras. În zona Izyum, invadatorii încearcă să continue ofensiva în direcția Slaviansk. Apărătorii noștri reflectă toate atacurile inamicului.

Mariupol este în pragul focarelor de holeră și dizenterie. Sunt mii de înmormântări spontane în oraș, nu există sistem de canalizare. Acum temperatura crește și începe să plouă. Tot pământul erodat ajunge în râuri, fântâni și izvoare, de unde oamenii își iau apa. Acest lucru poate duce la mii de decese a locuitorilor din Mariupol. 100 de mii de oameni sunt pur și simplu ținuți în ghetou. Marea majoritate dintre ei sunt pensionari. Primăria a mai adăugat că invadatorii au început să limiteze așezările militare de la locuitorii orașului pentru a-și proteja cumva propria viață. Totodată, aceștia nu întreprind nicio măsură pentru a securiza locuitorii din Mariupol.

#crime #război #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button