Război în Ucraina

Crime comise de Rusia și merită pedeapsă pentru ele

Rusia este un stat terorist. Trupele ruse au confirmat în mod repetat acest lucru prin acțiuni. Acum, statutul de stat terorist este atribuit Federației Ruse și oficial: pe 21 noiembrie, Adunarea Parlamentară a NATO a recunoscut Rusia ca stat terorist și a cerut crearea unui Tribunal Internațional special.

Recunoașterea Rusiei ca stat terorist este o tendință importantă pentru securitatea lumii întregi. După ce parlamentele din Ucraina, Lituania, Letonia, Estonia, Polonia și Cehia au recunoscut Rusia ca atare, această decizie a fost susținută și de adunările Consiliului Europei și ale NATO. Parlamentul European a adoptat, de asemenea, o rezoluție prin care recunoaște Federația Rusă ca stat sponsor al terorismului și ca stat care folosește terorismul.

Faptul că Rusia este în mod meritat un stat terorist nu este ascuns nici măcar de reprezentanții săi oficiali. Așadar, după un alt atac masiv cu rachete asupra infrastructurii critice a Ucrainei, purtătorul de cuvânt al lui Putin, Peskov, a confirmat personal că scopul terorii cu rachete este de a convinge Ucraina să negocieze. De asemenea, Rusia urmărește aceleași obiective recurgând la terorismul nuclear la ZNPP, după cum au afirmat reprezentanții Rosenergoatom.

Dar Rusia a devenit un stat terorist cu mult înainte de 2022, deși odată cu începerea unui război la scară largă, numărul atacurilor teroriste comise de Federația Rusă a crescut semnificativ. Rusia a recurs la terorism din 2014, când militanții ruși au doborât un avion civil Malaysian Airlines în apropiere de Donețk. Verdictul pronunțat de Tribunalul Districtual de la Haga cu privire la zborul MH17 a confirmat definitiv acest lucru. Și, în același timp, această sentință a devenit punctul de plecare în procesul de pedepsire a tuturor celor implicați în actul terorist, în care au murit 297 de persoane.

Tragedia MH17 este unul dintre multele atacuri teroriste organizate și comise de ruși. Până în prezent, trupele ruse terorizează populația Ucrainei cu atacuri cu rachete asupra infrastructurii critice, clădirilor rezidențiale, spitalelor și maternităților, răpirii de copii și torturii în teritoriile ocupate. Numărul crimelor de război comise de trupele ruse împotriva ucrainenilor este colosal, iar lumea întreagă va fi îngrozită de mai multe ori când va vedea dovezile lor după dezocuparea tuturor teritoriilor ocupate de ruși.

Din ce în ce mai multe țări și organizații internaționale susțin ideea creării unui Tribunal Internațional care să investigheze toate crimele rusești. Acest punct este cuprins în rezoluțiile parlamentelor și adunărilor parlamentare, iar rezoluția Parlamentului European conține și o listă a actelor teroriste comise de Rusia.

Acum Rusia este teroristul nr. 1 din lume. Prin acțiunile sale, Rusia a afectat economia globală și a provocat o criză alimentară care a împins milioane de oameni în pragul foametei. Însă Rusia a făcut cel mai mult rău Ucrainei prin lansarea unui război neprovocat în care distruge orașe întregi, terorizează și genocid populația. Rusia, atât ca stat, cât și toți cei implicați în săvârșirea infracțiunilor, trebuie să fie pedepsite, precum și compensarea prejudiciului pentru toate distrugerile. Aceasta este poziția oficială a Adunării Generale a ONU și aceasta este singura poziție corectă în raport cu Federația Rusă și cetățenii săi care au comis crime de război.

#Rusia #Ucraina #crime_de_război #stat_terorist

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button