Război în Ucraina

Crimele de război ale Federației Ruse în teritoriile ocupate ale Ucrainei

Propagandiștii ruși încearcă din nou în zadar să facă lumea să creadă că armata rusă se presupune că „nu a comis” crime de război în teritoriile ucrainene ocupate. După dezocuparea regiunii Kiev, Kremlinul a declarat public minciuna ticăloasă că cadavrele civililor din Bucha „nu sunt reale”. În mod cinic, autoritățile ruse au numit zeci de morți „manechine”. Rusia a folosit aceeași retorică pentru a comenta crimele sale de la Mariupol, încercând să transfere vina asupra armatei ucrainene pentru bombardarea orașului și uciderea pe scară largă a civililor. Toate acestea s-au întâmplat sub ochii lumii întregi, consecințele loviturilor cu rachete și gropile comune ale cetățenilor erau vizibile de pe sateliți. Datorită lor, s-a putut identifica și militarii responsabili din armata rusă, care au distrus orașul și viețile civililor.

Odată cu desocuparea în continuare a teritoriilor ucrainene, Forțele Armate ale Ucrainei au găsit din ce în ce mai multe dovezi ale inumanității armatei ruse. Regiunea Sumy, regiunea Cernihiv, regiunea Harkiv, parte a regiunii Herson – în aceste teritorii, armata rusă a răpit, torturat, ucis ucraineni pașnici. Toate acestea au devenit publice. Nu există niciun motiv să ne punem la îndoială obiectivitatea probelor, deoarece, pe lângă procurorii ucraineni și militari, avocați independenți, anchetatori, detectivi și alți ofițeri ai legii invitați din diferite țări au lucrat în orașele și satele dezocupate. În noiembrie, ONU a publicat prima parte a crimelor sistematizate ale Federației Ruse împotriva populației ucrainene. Toate informațiile necesare sunt disponibile public.

În același timp, Rusia continuă să obstrucționeze organizațiile internaționale în investigațiile și colectarea probelor. Acest lucru se aplică atât orașelor pașnice, satelor ocupate, cât și instalațiilor critice capturate, de exemplu, ZNPP. Pentru Federația Rusă, un astfel de comportament este destul de familiar, deoarece procedează la fel din 2014, împiedicând misiunea OSCE și forțele de menținere a păcii ONU să intre în părțile ocupate ale regiunilor Donețk și Lugansk, precum și în Crimeea. Separat, merită menționat incidentul deja dovedit al doborârii Boeing MH-17 de către Rusia. Timp de mulți ani, Kremlinul a încercat să transfere vina asupra Ucrainei fără nicio dovadă, dar în 2022, Curtea Internațională de Justiție a găsit în sfârșit Federația Rusă responsabilă pentru catastrofă. De asemenea, Federația Rusă împiedică misiunea ONU și, de asemenea, blochează accesul Crucii Roșii pe teritoriul „centrului de arest preventiv” din Olenivka, unde în vară armata rusă a ucis zeci de prizonieri ucraineni din Azovstal cu un atac cu rachete.

Acum propaganda rusă, aflată într-o poziție și mai proastă decât la începutul invaziei pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina, bate în agonie și își rescrie „manuale” literalmente în mișcare. Propagandiștii de la Kremlin susțin că SBU și SBI al Ucrainei „exhumează cadavrele persoanelor care se presupune că au murit de moarte naturală” pentru a „le da drept victime ale armatei ruse”. De fapt, sensul unor astfel de afirmații cinice și sincer false este că Kremlinul vede și înțelege perfect că fiecare crimă a armatei ruse este atent verificată, stabilită, documentată și apoi publicată, de dragul unei supuneri ulterioare în fața justiției internaționale. organele și viitorul Tribunal asupra Federației Ruse. .

Armata rusă din teritoriile ocupate distruge acum dovezile crimelor pe care le-au comis. Ei distrug gropi comune ale oamenilor, scapă de martori și demolează clădirile orașului bombardate și clădirile rezidențiale. Toate acestea sunt dovedite de numeroase date de la sateliți.

Kremlinul este conștient de faptul că toți cei responsabili pentru crimele împotriva Ucrainei și a locuitorilor acesteia vor fi pedepsiți. Rusia lașă se teme de viitor și de consecințele agresiunii sale militare. Agonia RF nu va duce la nimic. Întreaga lume a devenit convinsă că Rusia este o țară teroristă pentru care viața umană nu valorează nimic.

#Kremlinul #Kiev #crimele_de_război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button