InternaţionalPoliticăRăzboi în Ucraina

Criminalizarea Rusiei

Angajamentul cetățenilor ruși față de tot ce este criminal a fost fetișizat din 1991. Doar anii 90 au devenit un fel de fundație pentru crearea unui cult al iubirii pentru „crimă” în Rusia, iar această perioadă a influențat majoritatea oamenilor din Federația Rusă, fixându-și în cap acel război între bande, ilegalitatea și alte „farmece” din lumea interlopă fără probleme poate face parte din viața de zi cu zi.

Odată cu apariția anilor 2000 în cinema și muzică, cultul „lumii interlope” a devenit și mai mult conectată cu realitatea rusă, deoarece a dobândit o atitudine complet neutră față de sine în societate. Drept urmare, banditismul la nivelul puterii și structurilor proguvernamentale nu a fost doar perceput ca normal în societate, ci și, cu ajutorul propagandei, a fost atârnat ca un clișeu asupra altor țări. Acest lucru pare ciudat dacă te uiți la asta obiectiv, dar în realitatea rusă o astfel de agendă face parte din norma absolută.

Începutul agresiunii militare ruse, mai întâi împotriva Georgiei și apoi a Ucrainei, precum și intervenția în conflicte străine, au marcat începutul înregistrării legislative a metodelor de banditism pe agenda politică. Războiul pe scară largă cu Ucraina, dezlănțuit de Federația Rusă, a dus pentru totdeauna la dominarea comunităților ilegale și criminale în Rusia însăși, atât în ​​sfera administrației de stat, cât și în structurile militare, unde existența lui Wagner PMC ca pro- „lobbyist” de război în lumea de astăzi poate servi drept exemplu în acest sens.război.

Cu toate acestea, nu numai metodele pot fi criminale. Comportamentul oficialilor ruși, al propagandiștilor și chiar al „diplomaților” abia se limitează la înțelegerea așa-ziselor „maniere” care sunt norma în comunicarea prizonierilor. Nici măcar nu este vorba despre falsificarea rusească tradițională a faptelor. Personalitățile publice ale instituțiilor rusești nu numai că își permit să folosească un limbaj obscen și un comportament lipsit de etică, dar și încurajează un asemenea comportament. Oamenii din Rusia percep acest lucru ca fiind o normă și chiar sunt mândri de asta.

După ce am menționat mai sus despre Wagner PMC, nu se poate uita în ce măsură mercenarii sunt idealizați atât în ​​societatea rusă, cât și la televizor. Acest lucru pare ciudat, deoarece în anii 2000 propaganda rusă i-a numit pe luptătorii pentru independența Ichkeriai „militanți” și nu a fost absolut de acord cu metodele lor. Dar acum, în epoca post-adevărului și autocrației informaționale a lui Putin, mercenarii ruși au devenit aproape idoli pentru închinare nu numai în corpul de cadeți, ci și în școli, unde sunt instalate „plăci comemorative” pentru ei. Acest nivel de sălbăticie nu poate încăpea cu ușurință în capul unei persoane adecvate, deoarece oricine a văzut vreodată participanții la Wagner PMC în realitate sau le-a vizionat videoclipurile înțelege foarte bine că acești oameni sunt criminali și criminali nemilos.

Romantizarea a tot ceea ce este criminal și inadecvat este populară chiar și în sistemul judiciar al Federației Ruse. Acum, pentru judecătorii din Federația Rusă, un criminal este o persoană care a ieșit în stradă cu un afiș gol și s-a pronunțat împotriva agresiunii militare a Rusiei. Dar wagneriștii și alți criminali de război ai Federației Ruse sunt „cetățeni care respectă legea” pentru instanțele ruse. În plus, judecătorii își încurajează activ „activitățile”, ignorând orice cereri depuse împotriva lor.

Dacă vorbim despre situația din interiorul unităților militare ruse, este de remarcat faptul că acum conceptul de „hazing” tradițional pentru Forțele Armate ale Federației Ruse a devenit nu numai și mai umilitor, dar a căpătat și o culoare absolut criminală. În sensul literal, noul mobilizat trebuie să se supună nu doar unor noțiuni sovietice înapoiate de presupusă „disciplină”, ci să învețe „codul” de comportament pentru un prizonier tipic care trăiește „conform conceptelor”.

În teritoriile ucrainene ocupate, rușii nu doar comit crime împotriva civililor înșiși, ci promovează în mod activ un astfel de comportament ca fiind „adecvat”. O astfel de „normă” a fost chiar consacrată prin lege în Federația Rusă.

„Legislatorii” ruși susțin acum în mod deschis traficul de droguri și traficul ilegal de arme. În Rusia este normal ca baronul de arme Bout, care s-a întors recent în Rusia după ce a fost arestat în Statele Unite, să devină acum deputat și funcționar!

Pe scena mondială, Rusia se mândrește cu metodele sale criminale. Pentru a face acest lucru, folosește orice platformă, de la ONU până la relațiile bilaterale cu alte țări. Sprijin pentru contrabanda internațională de arme și droguri, mafie, precum și mita politicienilor lumii – aceasta este baza pseudo-diplomației ruse, și nu principiile dreptului internațional sau ale Cartei ONU. De aceea, nu numai elita guvernamentală rusă este un organism politic absolut bolnav, dar societatea însăși este infectată cu un virus al comportamentului antimoral, care reprezintă o amenințare pentru alte state.

#Rusia #criminalitate #societate #degradare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button