Societate

Dan Perciun: Misiunea guvernării este de a convinge tinerii din Moldova să rămână acasă

Ziua Internațională a tineretului va fi marcată la Ungheni, care este Capitala tineretului 2023. O parte din tineri vor ajunge acolo cu „Trenul Tineretului”, care a pornit în această dimineață, 12 august, de la Gara din Chișinău. Ministrul educației și cercetării, care este prezent la eveniment, a apreciat energia tinerilor, remarcând că „tinerețea nu este despre o dată în calendar, ci despre o stare de spirit”.

Potrivit ministrului, astăzi este ziua în care se celebrează energia, pozitivismul, creativitatea, dorința de schimbare și idealismul tinerilor, transmite sursa.

Dan Perciun a menționat că misiunea Ministerului și Guvernului este de a convinge tinerii din Moldova să rămână acasă, să creeze familii, să se realizeze ca profesioniști în țară. 

Totodată, acesta a mai spus că mai multe realizări ale Guvernului i-a făcut pe tineri să se implice mai mult, în ultimii doi ani. Este vorba despre introducerea unei alocații de 1.000 de lei pentru copiii sub doi ani, partajarea concediului de îngrijire a copilului dintre mamă și tată sau majorarea burselor pentru sportivii de performanță. La Ministerul Educației s-au investit peste trei milioane de lei în renovarea de universități, cămine, școli profesionale.

Perciun a afirmat că vrea în mod special astăzi să celebreze sportivii, care în acest an au avut și vor avea cele mai bune rezultate din istoria Republicii Moldova din punct de vedere al medaliilor, olimpicii, voluntarii, artiștii tineri și toți tinerii care pun umărul ca Moldova să fie mai bună pentru toți.

În timpul călătoriei cu trenul, pe traseul Chișinău-Ungheni, tinerii vor avea parte de activități captivante, jocuri interactive și ateliere tematice. De la Gara Ungheni, tinerii băștinași îi vor ghida pe cei veniți spre locația evenimentului, cu un popas în centrul municipiului Ungheni, la Piața Independenței și a havuzului complex. Odată ajunși în Parcul central „Micul Cluj”, tinerii vor explora oportunitățile de dezvoltare personală și profesională, diversificate și repartizate pe șapte zone. Ritmul tinereții va răsuna și din scenă, într-un concert cu tineri cântăreți, din țară și de peste Prut. Va avea loc un recital la tobe și discotecă în aer liber.

În Republica Moldova aproape fiecare a treia persoană este tânără și are vârsta cuprinsă între 14-35 de ani.

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a desemnat, în anul 1999, data de 12 august – Ziua internaţională a tineretului. Pe parcursul ultimilor două decenii, celebrată la nivel mondial, ziua de 12 august este promovată drept sărbătoarea anuală a tinerilor, femei şi bărbaţi, ca parteneri esenţiali în schimbare şi ca oportunitate de a creşte gradul de conştientizare cu privire la provocările şi problemele cu care se confruntă tinerii din întreaga lume.

În cadrul unui videoclip, diplomatul alături de tinerii din Moldova au menționat despre domeniile prioritare ale tineretului, cum se pot implica tinerii în viața societății și cum aceștia pot contribui la dezvoltarea comunităților.

#Misiunea_Guvernării #Dan_Perciun #Moldova

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button