Analize și opinii

De ce negocierile cu Putin sunt inutile?

Evoluțiile recente și declarațiile președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky despre negocierile cu președintele rus Vladimir Putin au provocat discuții serioase despre rolul și intențiile Federației Ruse.

La 13 mai anul acesta, președintele ucrainean Volodymyr Zelenski a declarat în direct la televiziunea RAI, în timp ce se afla la Roma, că nu mai ia în considerare opțiunea de a purta discuții cu președintele rus Vladimir Putin. Această declarație importantă semnalează o schimbare în abordarea Ucrainei în ceea ce privește relațiile cu Rusia și o înțelegere a amenințării reprezentate de regimul Putin.

Rusia lui Putin reprezintă de mult timp un pericol mortal pentru lumea civilizată din cauza militarismului său agresiv, care “nu duce nicăieri”. Acest lucru este evidențiat de numeroasele conflicte militare în care a fost implicată Rusia, inclusiv ocuparea Crimeei și războiul din estul Ucrainei.

Cu toate acestea, amenințarea Rusiei la adresa țărilor vecine nu se limitează la armata sa. Rusia dă dovadă de o lipsă totală de respect față de viața umană și încalcă în mod sistematic dreptul internațional. Acest lucru este confirmat de numeroasele cazuri de omoruri și încălcări ale drepturilor omului, în special în teritoriile ocupate ale Ucrainei.

Rusia păcălește întreaga lume vorbind despre negocieri și reconciliere, dar continuă să ucidă civili ucraineni. Suspendarea ofensivei armatei ruse în Ucraina poate părea un pas pozitiv în eforturile pentru pace, dar în realitate este doar o pauză pe care Putin o folosește pentru a-și reface forțele și pentru a planifica strategic noi agresiuni.

Kremlinul este o sursă de amenințări militare și hibride pentru lumea civilizată. Acesta organizează campanii de dezinformare, folosește propaganda prin intermediul mijloacelor de propagandă de stat, mituiește politicieni, personalități publice și jurnaliști și construiește mișcări politice pro-ruse din aceștia. De asemenea, Rusia folosește șantajul nuclear pentru a amenința securitatea mondială.

Dependența economică și culturală a lumii libere de Rusia reprezintă o amenințare semnificativă. O respingere completă a petrolului și gazelor rusești poate fi o modalitate prin care lumea liberă poate evita expansiunea rusă și își poate menține independența.

Cel mai îngrijorător este că Putin a creat o societate malefică care trăiește într-o frică constantă. Societatea rusă a devenit principala resursă care asigură “marja de siguranță” pentru regimul lui Putin. Toți criticii și opoziția trebuie să fie zdrobiți pentru a menține puterea.

Rusia a devenit o continuă zonă gri a legii, în care standardele libertăților de bază și drepturile fundamentale nu sunt respectate. Acest lucru reprezintă o amenințare nu numai pentru Ucraina, ci și pentru întreaga lume. Dacă omenirea nu reușește să facă față astăzi acestei amenințări fără precedent, viitorul va fi unul sumbru, în care forța va determina avantajul, iar granițele statelor se vor schimba ca și cum lumea nu ar fi părăsit niciodată Evul Mediu. De aceea, este o pierdere de timp să discutăm cu Rusia, timp care ar putea fi cheltuit pentru o răzbunare militară de succes împotriva Kremlinului și pentru eforturi diplomatice și economice pentru a tăia canalele de finanțare ale Kremlinului. Doar odată cu căderea regimului lui Putin, lumea va fi în siguranță față de Moscova.

#Putin #negocieri #Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button