Război în Ucraina

Decis! „Moscova”, „Rusia” sau „Federeația Rusă” se permit a scrie cu litere mici în Ucraina

Comisia Națională pentru Standardele Limbii Ucrainene a permis scrierea cu litere mici a cuvântului „Rusia” și a altor concepte asociate cu Federația Rusă, transmite sursa.

De la începutul invaziei ruse pe scară largă, mulți utilizatori ai rețelelor de socializare și a preselor ucrainene au încetat să mai folosească cu majuscule cuvântul „Rusia”. Acum această practică este recunoscută ca fiind conformă cu normele limbii ucrainene, dar numai „în texte neoficiale”.

După cum a raportat agenția Ukrinform, următoarele cuvinte sunt acum permise în mod oficial să fie scrise cu litere mici: „Federația Rusă”, „Rusia”, „Moscova”, „Moscovia”, „Regatul Moscovei”, „Imperiul Rus”, „Stat”, Duma a Federației Ruse” și altele.

Decizia a fost luată „ținând cont de lupta eroică a poporului ucrainean pentru independența statului ucrainean și ținând cont de apelul pe rețelele de socializare” de viceprim-ministrul Guvernului Ucrainei, Irina Vereșciuk.

Pe 8 septembrie, Vereșciuk a cerut Comisiei Naționale „să nu piardă timpul și să oficializeze ceea ce fac deja toți ucrainenii”.

#Rusia #Ucraina #litere_mici

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button