PoliticăSocietate

Decizia Judecătoriei Chișinău: Dorin Damir și Valeriu Cojocaru au fost eliberați din penitenciar

Dorin Damir și Valeriu Cojocaru, bănuiți în dosarul fostei direcții a 5-a din cadrul MAI, au fost eliberați din Penitenciarul 13. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de magistrații de la Buiucani.

Potrivit sursei, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a respins demersurile procurorilor PCCOCS de prelungire a arestului în privința a doi inculpați pe dosarul angajărilor fictive în fosta Direcție nr. 5 a Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratul General al Poliției al MAI.

Astfel, în privința președintelui asociației FEA, magistrații au dispus plasarea acestuia în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, deși procurorii solicitaseră menținerea arestului preventiv. În ceea ce privește fostul șef al Inspectoratului de Poliție Bălți, în privința acestuia a fost dispus controlul judiciar, pentru 60 de zile.

Deocamdată, instanța a pronunțat doar dispozitivul deciziei, fără partea motivantă. Totuși, potrivit legii, procurorii sunt în imposibilitate să o conteste la Curtea de Apel.

Anterior ședința de judecată a fost amânată din motivul lipsei avocaților care declaraseră grevă.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button