Politică

Denunțarea acordului prinvind televiziunea MIR, aprobat de Guvern: Va contribui la economisirea resurselor

Cabinetul de miniștri a aprobat denunțarea Acordului privind crearea Teleradiocompaniei Interstatale MIR, semnat la Bișkek în 1992. Reprezentanța companiei în Republica Moldova urmează a fi radiată ca entitate juridică în registrele Camerei Înregistrării de Stat, transmite sursa.

„Denunțarea de participare a țării noastre la activitatea companiei MIR va contribui la economisirea resurselor financiare și va reafirma angajamentul Republicii Moldova de a proteja spațiul audiovizual național și regional, în vederea asigurării securității informaționale”, afirmă secretarul general al Executivului, Artur Mija.

Actualmente, canalele comune pentru spațiul CSI – „Mir TV” și „Mir 24” nu dețin licență de emisie eliberată de Consiliul Audiovizualului. Așadar, aceștia nu sunt furnizori de servicii media în țara noastră.

În perioada 2000-2022, din bugetul de stat, către Reprezentanța din Republica Moldova a MIR au fost transferate circa 40,3 de milioane de lei. Recent, autoritățile au oprit finanțarea lui.

#televiziunea_MIR #Guvern #denunțarea_acordului

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button