Politică

Deputații ar putea să se întoarcă din vacanță înainte de termen: Alaiba despre necesitatea convocării unei ședințe plenare extraordinare

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) se gândește ca să convoace o ședință extraordinară a Parlamentului, până la deschiderea noii sesiuni de primăvară – vară. Anunțul a fost făcut ieri seara, 13 ianuarie, de către deputatul PAS, Dumitru Alaiba, în cadrul unei emisiuni televizate.

Potrivit lui deputatului, cel mai probabil Parlamentul ar urma să se întrunească în ședință extraordinară la 20 ianuarie curent, după cum a comunicat Alaiba, precizând că se poartă discuții în cadrul fracțiunii la acest subiect.

Necesitatea convocării unei ședințe plenare extraordinare a Parlamentului rezultă din faptul că, sunt unele proiecte de lege, care trebuie aprobate în regim de urgență și nu pot fi amânate până la deschiderea noii sesiuni a Legislativului.

„Da, sunt așa discuții în cadrul fracțiunii, sunt unele subiecte care trebuie supuse votului. De exemplu același acord cu FMI în lectura a doua. Noi am vrut să îl dăm gata anul trecut, din păcate, mă rog, există proceduri, între prima și a doua lectură trebuie să ai 10 zile, acuma sunt proiecte în a doua lectură pe care trebuie să le votăm în aceeași zi, dar asta trebuie să fie un consens și având așa o opoziție, uneori distructivă, am văzut în asta risc, să ne trezim cu acordul FMI atacat la Curtea Constituțională. Dar, totuși nu există o decizie finală încă în acest sens”, a spus Alaiba în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

Președintele Comisiei buget, economie și finanțe Alaiba a susținut că nu există încă o decizie în acest sens în cadrul Biroului Permanent, dar se discută cu privire la convocarea unei sesiuni extraordinare pentru ziua de 20 ianuarie.

Precizăm că, potrivit Regulamentului Legislativului, Parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie și sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button