Război în Ucraina

Deputatul Dumei de Stat Nina Ostanina a anunțat desființarea amânării de la mobilizare pentru tații cu mulți copii

Președintele Comisiei Dumei de Stat pentru Familie, Femei și Copii Nina Ostanina (fracțiunea KPRF) a anunțat desființarea de către Statul Major General a punctului privind amânările în timpul mobilizării pentru tații din familii cu trei copii minori.

După cum a scris Ostanina în Telegram, membrul CDO Irina Kirkora a informat-o despre anularea acestui motiv pentru amânare, invocând un anumit document trimis birourilor de evidență și înrolare militare în decembrie, precum și o sursă din Statul Major.

„Faptul că s-a finalizat mobilizarea parțială înseamnă că tații cu trei copii nu vor fi chemați. Se pare că documentul a fost emis pentru că este foarte greu să îi returnezi pe cei deja aflați în zona NWO. Dar și asta poate și trebuie explicat!” — a scris Ostanina.

Chita.Ru a scris și despre desființarea amânării pentru tații cu mulți copii, citându-l pe comisarul militar al Teritoriului Trans-Baikal, Yuri Shuvalov. Comisarul militar a declarat publicației că acest motiv al amânării, precizat în documentul din 4 octombrie, a fost anulat prin decizia șefului Statului Major General din 21 decembrie.

Șeful „Agora” Pavel Cikov, la rândul său, a mai scris că comisariatele militare ignoră dreptul la amânare de la mobilizare pentru tații cu mulți copii. Postarea lui Cikov din 12 ianuarie a raportat despre un astfel de caz în Daghestan, dar era vorba despre faptul că un rezident al republicii, trimis la război la sfârșitul lunii septembrie – înainte ca Statul Major General să anunțe dreptul la o amânare pentru tații de familii numeroase – a fost refuzat să fie returnat din serviciu.

După anunțul în Rusia de la sfârșitul lunii septembrie a mobilizării, Nina Ostanina s-a ocupat activ de problema amânărilor pentru diverse categorii. Unele dintre declarațiile Ostaninei, cum ar fi amânările convenite pentru tații a doi copii care așteaptă un al treilea copil, precum și tații copiilor cu dizabilități, au fost respinse de Ministerul Apărării.

#Nina_Ostanina #KPRF #mobilizare #tați

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button