PoliticăRăzboi în Ucraina

Dezmembrarea Ucrainei! La sfârșit de săptămână Putin ar putea face marele anunț referitor la teritoriile ocupate abuziv

Președintele rus Vladimir Putin urmează să se adreseze celor două Camere ale Parlamentului rus vineri, 30 septembrie, și ar putea folosi acest discurs pentru a anunța oficial aderarea la Rusia a teritoriilor ocupate din Ucraina, potrivit Ministerului Britanic al Apărării, citat de The Guardian.

Există o posibilitate „reală” ca Putin să-și folosească discursul pentru a anunța oficial „aderarea” celor patru regiuni ocupate, în care se desfășoară „referendumuri” până oe 27 septembrie. Acestea nu sunt însă recunoscute de comunitatea internațională, transmite sursa.

Liderii Rusiei speră că un astfel anunț de alipire la Rusia va fi văzut ca o justificare a „operațiunii militare speciale”, așa cum numește Moscova invazia în Ucraina, și va consolida sprijinul patriotic pentru conflict.

Aceasta, în condițiile în care anunțul lui Putin privind „mobilizarea parțială” a stârnit proteste masive în toată Rusia, iar zeci de mii de bărbați încearcă să plece din țară, de teamă că Putin va închide granițele.

#Rusia #Dezmembrarea_Ucrainei #referendumuri #aderarea_la_Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button