Societate

Diplomele obținute în instituțiile universitare din Moldova – acceptate în Italia

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că astăzi a fost semnat Acordului privind recunoașterea diplomelor de studii dintre Republica Moldova și Republica Italiană. Asta înseamnă că diplomele obținute în instituțiile universitare din Moldova sunt acceptate pentru continuarea studiilor în Italia.

„Salut semnarea astăzi, la Chișinău, a Acordului privind recunoașterea diplomelor de studii dintre Republica Moldova și Republica Italiană. Datorită acestui acord, cetățenii noștri nu vor mai fi nevoiți să ia totul de la zero pentru a se înscrie la un program de masterat sau de doctorat în peninsulă, diplomele obținute în instituțiile universitare din Moldova fiind acceptate pentru continuarea studiilor în Italia, transmite sursa.

Semnarea acestui mult-așteptat acord este o veste bună pentru concetățenii noștri și este semnificativă pentru țările noastre. Recent, am marcat 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Moldova și Italia, iar datorită politicii externe deschise pe care o promovăm, dialogul moldo-italian aduce rezultate pentru oameni. Astfel, în mai puțin de un an, au fost semnate două acorduri importante – cel în domeniul protecției sociale și, azi, cel de recunoaștere a diplomelor de studii. Vom continua să muncim pentru a obține rezultate similare și în relația cu alte țări”, a scris șefa statului pe o pagină de socializare.

#studii #Maia_Sandu #Italia #Universitate

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button