Politică

Directorul adjunct al IPRE consideră că politicienii trebuie să susțină deschis aderarea Republicii Moldova la NATO

Directorul adjunct al Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), Mihai Mogîldea, consideră că politicienii trebuie să susțină deschis aderarea Republicii Moldova la NATO, pentru a depăși astfel reticența cetățenilor în raport cu acest deziderat, transmite sursa.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii Alternativa de la TV8.

„În primul rând, partidele politice trebuie să-și asume politic susținerea pentru aderarea la NATO. Astăzi, din păcate, nu avem partide cu susținere importantă, care să aibă 15-20% în sondaje, care să susțină în mod deschis aderarea Republicii Moldova la NATO. Oamenii trebuie să audă din spusele politicienilor argumente în favoarea aderării, deoarece ei contribuie la formarea percepțiilor față de diferite subiecte. 

Astfel, un prim factor ține de reticența guvernării de astăzi este de a susține deschis aderarea, deoarece, cred eu, dacă o parte din guvernanți s-ar pronunța pentru acest deziderat, ar crește și susținerea din partea cetățenilor. 

Al doilea factor ține de faptul că ideile potențial negative cu referire la aderarea la NATO nu sunt combătute”, a declarat Mihai Mogîldea.

Potrivit unui sondaj realizat recent de CBS-Research, 26% dintre moldoveni se pronunță în favoarea aderării Republicii Moldova la NATO. 

#NATO #Moldova #aderare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button