PoliticăRăzboi în Ucraina

Gavriliță: „Războiul aduce cheltuieli și riscuri enorme” și pentru Republica Moldova

„Războiul aduce cheltuieli și riscuri enorme” pentru țara noastră, dar și pentru ucraineni, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița, în cadrul ședinței Guvernului de miercuri, 24 august. Cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei, premierul le-a dorit țării vecine să „revină cât mai curând la viața pașnică și reconstrucția țării”.

„Oamenii noștri aud sunetele bombelor, adăpostesc refugiați, privesc zilnic, la știri, imaginile războiului și urmăresc alături de întreaga umanitate cum au loc lupte și bombardamente în statul nostru vecin, transmite sursa.

Suntem supuși unor presiuni mărite în ceea ce ține de aprovizionarea cu produse de import, organizarea exporturilor, tentative de a destabiliza situația internă, de a manipula și tensiona cetățenii prin intermediul multiplelor informații false și propagandistice”, a subliniat prim-ministra.

Aceasta a punctat că Republica Moldova rămâne vigilentă și că Guvernul face „tot posibilul să asigurăm securitatea țării, să ne asigurăm că facem față oricărei provocări”.

Gavrilița a precizat că pe 24 august 2022 se împlinesc șase luni de când „Ucraina este victima unui război violent, care duce zilnic la pierderi de vieți omenești, distrugeri enorme și costuri catastrofale pentru milioane de familii din Ucraina”.

„În același timp, azi e Ziua Independenței Ucrainei, o țară alături de care, în aceste momente, sunt gândurile și rugăciunile a miliarde de oameni”, a adăugat premierul.

Natalia Gavrilița a spus că este greu să feliciți Ucraina în astfel de momente și le-a urat ucrainenilor pace și ca „acest calvar să se termine”.

„Îmi imaginez cum e să treci prin așa o sărbătoare în timp ce orașele sunt atacate cu rachete. Cred că unica felicitare acceptabilă este urarea de pace. Le dorim vecinilor noștri ucraineni ca acest calvar să se termine și să revină cât mai curând la viața pașnică, la reconstrucția țării, întru prosperitatea și bunăstarea fiecărui cetățean”, a zis prim-ministra.

TV8.md reamintește că Ucraina marchează miercuri, 24 august, 31 de ani de la obținerea independenței sale, ca urmare a destrămării Uniunii Sovietice. Spre deosebire de anii trecuți, Guvernul de la Kiev interzice paradele militare consacrate independenței de teamă că rușii ar putea lansa noi atacuri. De altfel, SUA au avertizat zilele trecute că de Ziua Națională, ocupanții ruși și-ar putea intensifica ofensiva.

#război #Ucraina #riscuri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button