Politică

Dodon rămâne în arest la domiciliu

Fostul președinte al R. Moldova, liderul informal al socialiștilor, Igor Dodon, rămâne în arest la domiciliu până pe data de 22 septembrie.

Decizia a fost pronunțată de către magistrații Curții de Apel Chișinău luni, 29 august, care au respins recursul avocaților lui Igor Dodon privind anularea măsurii de arest la domiciliu, aplicată în privința lui Dodon, prin decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, din 18 iulie, transmite sursa.

Tot aici, magistrații Curții de Apel Chișinău au respins și recursul acuzatorilor privind „înăsprirea condițiilor de arest la domiciliu”.

Ședința de la Curtea de Apel Chișinău urma să aibă loc încă joi, 25 august, însă a fost amânată la solicitarea apărătorilor lui Igor Dodon, pentru a lua cunoștință cu recursul acuzării.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a fost reținut pe 24 mai 2022 pentru 72 de ore, pe patru capete de acuzare, printre care trădare de patrie, corupție și îmbogățire ilegală.

Igor Dodon a respins toate acuzațiile care i s-au adus și a declarat că poate proba fiecare sumă de bani care a fost ridicată de procurori din casa sa, acestea fiind legal acumulate din salariu.

La data de 18 august, acesta a mai primit încă 30 de zile de arest la domiciliu.

Reamintim că, la 25 august, la Curtea de Apel urma să se examineze recursul avocaților privind măsura preventivă de arest aplicată asupra sa, însă ședința a fost amânată.

#Dodon #arest #domiciliu

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button