Analize și opiniiRăzboi în Ucraina

Păi, și cine totuși sunt teroriștii?!

Atitudinea rușilor față de ucraineni a fost întotdeauna departe de a fi ideală. În timpurile imperiale, ei au înrobit poporul ucrainei, în epoca Terorii Roșii au fost otrăviți cu foame și represiune. În zilele noastre, ucrainenii au reușit să viziteze în ochii oamenilor obișnuiți ruși și sharovarii “cu minte îngustă”, și Bandera, și naziștii, și fasciștii, și neo-naziștii, iar acum Kremlinul vrea să-i facă teroriști!

După toate crimele SCRF, care au inclus bombardarea populației civile, unul dintre “deputații” Reichstag-ului rus, S. Mironov, a declarat că: “… în viitorul apropiat, o operațiune militară specială în Ucraina s-ar putea transforma într-o operațiune de combatere a terorismului…” Ar fi amuzant dacă nu ar fi atât de trist. Nu numai că obiectivele așa-numitei “SVO” s-au schimbat de cel puțin cinci ori, noua interpretare surprinde cu ipocrizia și inumanitatea sa. “Regimul neo-nazist de la Kiev” s-a transformat miraculos într-un “regim terorist”. Se pare că, pentru a-și găsi o nouă țintă, propagandiștii de la Kremlin răsfoiesc dicționarul și scormonesc aleatoriu la primul cuvânt pe care îl întâlnesc.

Pentru început, deputații Dumei de Stat în mod clar nu au studiat bine la universitate, deoarece nu cunosc semnificațiile termenilor elementari “terorism” și “organizație teroristă”. Nu este surprinzător faptul că Moscova nu încearcă să-și exprime noul obiectiv pe scena mondială, deoarece orice politician din Europa sau Statele Unite va râde de oricine acuză Ucraina de terorism.

Vestea explozivă despre explozia mașinii fiicei Dariei Platonova a stârnit toată presa rusă. Valul de informații i-a măturat pe propagandiștii de la Kremlin într-o nouă frenezie de a acuza Ucraina că a ucis-o pe fiica filozofului-fascist de mâna a treia Alexander Dughin. Merită să explicăm situația? Nu numai că, o zi mai târziu, o anumită “Armată Populară Națională a Rusiei” a luat vina pentru atacul terorist, FSB nu a fost deloc interesată, deoarece ar fi găsit “vinovatul”. Niciunul dintre propagandiști nu a fost interesat de faptul că “criminalul”, care, potrivit FSB, a fost inclus în rândurile regimentului Azov, a trecut calm granița cvasi-formării DPR și a Federației Ruse, iar mai târziu, în 10 ore, s-a trezit liber pe teritoriul Estoniei după comiterea “crimei”. Astfel de fapte nu deranjează deloc propaganda rusă, precum și zâmbetul lui Dughin la înmormântarea fiicei sale.

Atunci când Occidentul intenționează să recunoască Rusia ca stat terorist, o poate susține cu fapte reale de crime inumane comise pe teritoriul Ucrainei de către armata rusă împotriva civililor. În același timp, atunci când Moscova încearcă să acuze Ucraina de presupus “terorism”, nu are nicio dovadă care să o susțină nici măcar indirect. Amenințările de distrugere a reprezentanților autorităților ucrainene, cetățenii acestei țări nu vor duce la cel mai “bun” rezultat al așa-numitului “SVO”. O astfel de dorință nu va face decât să-i îngrijoreze pe liderii occidentali, deoarece tactici similare amenință Rusia și pe ei.

Șantajul cu amenințări nucleare, represalii, crime a devenit un mecanism familiar pentru Federația Rusă în desfășurarea politicii internaționale. Este dificil pentru un “subiect” să aibă relații diplomatice cu Rusia. Nu este surprinzător faptul că schizofrenia măreției în Federația Rusă odată cu începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei a crescut. Având în vedere că Vladimir Putin nu poate termina “SVO” cu riscul de a pierde totul, Kremlinul inventează noi motive pentru continuarea acestuia. Este posibil să presupunem, având în vedere toate cele de mai sus, că fostul KGBshnik se va întoarce la “originile” sale sub forma aruncării în aer a caselor din Moscova? Aceste crime au fost comise pentru a justifica cel de-al doilea război cecen și pentru a le ridica ratingurile. Astăzi, Kremlinul poate comite un număr foarte mare de astfel de asasinate contractuale (așa cum a fost cu Daria Platonova) sau atacuri teroriste, dând vina pe Ucraina pentru toate acestea. Ce va împiedica Moscova să facă acest lucru pentru a discredita autoritățile ucrainene?

Toate aceste fapte sugerează că Federația Rusă continuă să se grăbească în agonia morții. Vladimir Putin nu poate face nimic pentru victoria sa sau pentru încetarea ostilităților. De asemenea, el nu are posibilitatea de a-și mobiliza populația, deoarece se va confrunta cu proteste. Pentru a umili și a da vina pe Ucraina, Kremlinul poate într-adevăr să întreprindă un scenariu de atacuri teroriste ostentative, în speranța că acest lucru va înfuria poporul rus și îl va forța să meargă la război împotriva populației pașnice ucrainene. Și atunci cine sunt teroriștii?

#război #Ucraina #Rusia_stat_terorist

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button