Politică

Dodon și PSRM au scos sute de oameni la Marșul Memoriei din Capitală, organizat de PSRM

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a organizat astăzi, de 9 mai, „Marșul Memoriei”, la care au participat sute de oameni. Evenimentul s-a desfășurat „cu toate simbolurile Marii Victorii”, așa cum au anunțat anterior reprezentanții partidului.

Vladimir Voronin, dar și fostul președinte al țării Igor Dodon au participat la marș și au purtat panglica bicoloră, care este interzisă în Republica Moldova, transmite sursa.

La acțiunile dedicată Zilei Victoriei au luat parte și deputații, care la fel purta în piept panglica bicoloră, iar printre ei se numără Vlad Batrîncea, Constantin Starîș, Vladimir Odnostalco, Bogdan Țîrdea, Grigore Novac.

Unii participanți au înlocuit culorile negru cu verde.

Totodată, la manifestație a fost arborat un drapel pe care era imprimat portretul lui Iosif Stalin.

Conform legii, pentru confecționarea, vânzarea și deținerea simbolurilor respective, persoanele fizice riscă o amendă de la 4 500 până la 9 000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore, iar persoanele juridice și cu funcții publice, care vor încălca prevederile respective, riscă o amendă de la 9 000 până la 18 000 de lei.

#PSRM #MarșulVictoriei #Dodon

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button