Politică

Dosarul finanțării ilegale: Guțul s-a ales cu avocat din oficiu. Motivul

O nouă ședință de judecată în dosarul în care Evghenia Guțul, bașcanul Găgăuziei, care este bănuită într-un dosar privind finanțarea ilegală a fostului partid „Șor”, a fost amânată. Motivul a fost faptul că avocații bașcanului, Vadim Banaru și Sergiu Moraru, nu s-au prezentat la ședință, întrucât unul dintre avocați ar fi nimerit într-un accident rutier, iar altuia i s-ar fi defectat automobilul.

Potrivit judecătoarei care are în gestiune dosarul, Ana Cucerescu, nu este prima dată când partea apărării solicită amânarea ședinței. Aceasta a constatat că există o tentativă din partea avocaților de a tergiversa cauza, cu scopul de a împiedica instanța să desfășoare ședința de judecată preliminară, aceasta fiind etapa procesuală la care se află dosarul, transmite sursa.

De asemenea, Ana Cucerescu a declarat că nu va permite un astfel de comportament din partea apărării și a dispus ca Evgheniei Guțul să-i fie acordat un avocat din oficiu la următoarea ședință.

La rândul său, Evghenia Guțul a declarat că „în viață se întâmplă de toate și, din păcate, s-a întâmplat că avocații mei nu s-au putut prezenta”.

De menționat că ședința s-a desfășurat pe fundalul protestelor susținătorilor Evgheniei Guțul, la care au participat și deputați ai fostului Partid Șor, între care Marina Tauber și Reghina Apostolova, liderul Partidului „Șansă”, Alexei Lungu, și a alți fruntași din grupul Șor.

Știri.md amintește că la 24 aprilie, Procuratura Anticorupţie din Moldova a anunţat că a finalizat ancheta şi a înaintat instanţei de judecată dosarul împotriva başcanului găgăuz Evghenia Guţul şi a şefului sediului principal al partidului neconstituţional Şor din Chişinău.

Procuratura o acuză pe Guţul de primirea cu bună ştiinţă de bani de la un grup criminal organizat pentru finanţarea activităţii partidului – peste 42,5 milioane de lei. De asemenea, potrivit materialelor cauzei, inculpatul a adus în mod repetat bani de la Moscova şi i-a distribuit activiştilor de partid.

#Guțul

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button