Politică

Dosarul Kuliok: Igor Dodon nu poate părăsi Moldova în următoarele două luni

Ex-președintele Igor Dodon, cercetat în dosarul denumit generic „Kuliok”, rămâne sub control judiciar și nu va putea părăsi țara nici în următoarele 60 de zile. Decizia a fost luată pe 18 mai, de magistrații Curții Supreme de Justiție. Anterior, Igor Dodon a menționat că nu intenționează să plece peste hotare.

Ședința de astăzi fost întreruptă din cauza că avocații inculpatului au fost absenți. Astfel, a fost cerută întreruperea ședinței în dosarul „Kuliok” până la ora 13, transmite tv8.md.

Ulterior, ședința a fost reluată, iar avocații lui Dodon au depus o cerere de recuzare împotriva completului de judecată care examinează dosarul. Astfel, instanța a întrerupt ședința, timp în care cererea de recuzare a fost examinată de către un alt complet de magistrați și mai apoi, respinsă.

Igor Dodon este învinuit de trădare de patrie, corupere pasivă, îmbogățire ilicită și acceptarea finanțării partidului de către un grup criminal organizat. Procurorii îl acuză pe fostul preşedinte că ar fi pretins de la Vlad Plahotniuc peste un milion de dolari pentru a promova interesele Partidului Democrat din Moldova. 

Una dintre principalele probe din dosar este înregistrarea video în care apare punga cu calendar, în care se presupune că ar fi bani. Igor Dodon pledează nevinovat.

#Dodon #dosarul_Kuliok #control_judiciar

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button