InternaţionalRăzboi în Ucraina

Dronele au atacat pentru prima dată Osetia de Nord. Autoritățile au spus că dronele vizau un aerodrom militar

Ministerul rus al Apărării a raportat că, în dimineața zilei de 8 iunie, forțele de apărare aeriană au doborât o dronă ucraineană deasupra teritoriului Osetiei de Nord, transmite Meduza.

Departamentul nu oferă alte detalii.

Șeful Osetiei de Nord, Serghei Menyailo, a vorbit despre trei drone doborâte în Mozdok. Potrivit acestuia, dronele „au sosit din partea ucraineană”. Menyailo susține că ținta lor era un aerodrom militar. Nu au existat victime sau distrugeri, a spus șeful regiunii.

Menyailo a raportat ulterior că, în urma atacului cu drone, „au fost înregistrate distrugeri minore și incendii. Nici un rău făcut. Ukrayinska Pravda scrie că atacul cu drone de la Mozdok a fost o operațiune a Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei. „Aceasta este o lucrare planificată a informațiilor ucrainene și utilizarea cu succes a mijloacelor interne îmbunătățite”, spune sursa publicației din Direcția Principală de Informații.

Ministerul rus al Apărării nu a raportat anterior distrugerea dronelor în Osetia de Nord. Republica este situată la o distanță considerabilă de zona de luptă. După cum notează RBC, Osetia de Nord și orașul ucrainean Zaporojie, care se află sub controlul armatei ucrainene, sunt separate de aproximativ 900 de kilometri în linie dreaptă.

Presa ucraineană a susținut că în primăvara lui 2023, Rusia a început să folosească aerodromul de lângă Mozdok pentru a găzdui și lansa avioane strategice.

La începutul lunii aprilie, dronele ucrainene au atacat întreprinderi din Tatarstan pentru prima dată de la începutul războiului pe scară largă dintre Rusia și Ucraina. În special, zona economică specială „Alabuga” a fost atacată. Se află la aproximativ 1.300 de kilometri de granița cu Ucraina. Anterior, cea mai lungă lovitură a dronelor ucrainene a fost considerată a fi un atac asupra terminalului petrolier din Sankt Petersburg în ianuarie 2024 – apoi drona a zburat la aproximativ 900 de kilometri de granița cu Ucraina.

#Ucraina #Osetia #drone

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button