InternaţionalRăzboi în Ucraina

Serviciile secrete ucrainene și canalele rusești de telegram au raportat un atentat la viața fostului primar al orașului Kupyansk din regiunea Belgorod. În Ucraina este acuzat de trădare

În regiunea Belgorod, în orașul Stary Oskol, s-a atentat la viața fostului primar din Kupyansk, Gennady Matsegora. Acest lucru a fost raportat de Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, transmite sursa.

Canalele de telegram rusești Mash și Shot scriu și ele despre tentativa de asasinare a lui Matsegora.

Mash susține că Matsegora a fost împușcat în casa lui din Stary Oskol și a supraviețuit. A fost internat de urgență la Moscova. Starea lui este evaluată ca fiind gravă. Potrivit canalului, Matsegora a lucrat recent ca director al complexului sportiv Georgievsky.

Serviciile secrete ucrainene susțin că, după invadarea trupelor ruse, Matsegora „a acceptat în mod voluntar să coopereze deplin” cu Rusia, iar în iunie 2022 „a semnat așa-numitul protocol pentru crearea administrației de ocupație Harkov”. După ce forțele armate ucrainene au eliberat Kupyansk, Matsegora, potrivit GUR, „a scăpat cu rușii în regiunea Belgorod”, unde i s-a atribuit „securitate sporită”.

La sfârșitul lunii februarie 2022, Parchetul General al Ucrainei l-a acuzat pe Matsegora de încălcarea integrității teritoriale și inviolabilității Ucrainei, precum și de înaltă trădare. După cum amintește Hromadske, Matsegora este membru al partidului pro-rus „Platforma de opoziție – pentru viață”. A devenit primarul Kupyansk în 2020. Într-un mesaj adresat locuitorilor din Kupyansk, care a fost publicat pe 28 februarie 2022, Matsegora a spus că sarcina sa principală este „de a preveni operațiunile militare și victimele în oraș”.

#Matsegora #trădare #Kupyansk #asasinare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button