Război în Ucraina

Duma de Stat a aprobat amendamente privind pedeapsa pe viață pentru înaltă trădare – și un termen de până la cinci ani pentru asistență în executarea deciziilor organizațiilor internaționale

Duma de Stat a Rusiei a aprobat imediat modificări la Codul Penal în a doua și a treia lectură, care implică închisoare pe viață în temeiul articolului privind înalta trădare (articolul 275), relatează TASS.

Legislația actuală prevede pedeapsa maximă în temeiul acestui articol – închisoare de până la 20 de ani, transmite sursa.

Modificările întăresc, de asemenea, răspunderea pentru infracțiunile prevăzute de articolele din Codul penal legate de terorism. În special, în temeiul articolului privind un atac terorist, pedeapsa maximă va fi majorată de la 15 la 20 de ani. În articolul privind asistarea activităților teroriste, pragul minim pentru recrutarea sau implicarea în infracțiuni teroriste va fi ridicat la șapte ani (acum cinci ani), iar pedeapsa minimă pentru complice este de până la 12 ani (acum 10 ani).

Conform articolului privind organizarea unei comunități teroriste și participarea la aceasta, pedeapsa va fi de la 10 la 15 ani de închisoare (acum de la 5 la 10 ani), la articolul „Sabotaj” – până la 20 de ani (acum 15 ani), și sub articolul „Act de terorism internațional” – de la 12 ani (acum de la 10 ani).

În plus, un nou articol 284.3 va apărea în Codul penal – „Oferirea de asistență în executarea deciziilor organizațiilor internaționale”, care nu includ Rusia. Acesta prevede pedepse sub formă de amendă de până la un milion de ruble sau închisoare de până la cinci ani. Se propune pedepsirea în acest mod a oficialilor, militarilor sau voluntarilor.

Unul dintre autorii ultimului amendament a fost Președintele Dumei de Stat, Vyacheslav Volodin. La începutul lunii aprilie, el a raportat că comitetele relevante ale Dumei pregătesc amendamente care interzic activitățile Curții Penale Internaționale (CPI) și ale altor organisme internaționale din Rusia, ale căror activități sunt îndreptate „împotriva Federației Ruse și a cetățenilor săi”. Pe 17 martie, CPI a emis un mandat de arestare pentru președintele rus Vladimir Putin. El este suspectat de deportarea ilegală a copiilor din teritoriile ocupate ale Ucrainei în Rusia.

#Duma_de_Stat #amendamente #trădare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button