Politică

Duma de Stat a început să studieze problema interzicerii avorturilor în clinicile private. Patriarhul Kirill le-a cerut deputaților să facă acest lucru

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, a scris o scrisoare Dumei de Stat cu o solicitare de interzicere legală a avorturilor în clinicile private, relatează BBC Russian Service, care a citit textul mesajului, transmite sursa.

Scrisoarea a fost primită de Duma de Stat pe 8 noiembrie. A doua zi, Președintele Vyacheslav Volodin a instruit Comitetul pentru Protecția Sănătății să ia în considerare această propunere. Comitetul și-a început deja munca trimițând scrisori cu chestionare către cele mai mari clinici private pentru a le afla părerile.

Scrisoarea patriarhului a subliniat că „conservarea oamenilor” este o problemă cheie a securității naționale care „depășește asistența medicală”, așa că a cerut să încredințeze elaborarea proiectului de lege comisiei de specialitate pentru securitate și anticorupție. Acest comitet a dezvoltat legea care interzice maternitatea surogat pentru străini – după cum scrie BBC, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse a mulțumit separat Dumei de Stat și lui Volodin pentru aceasta, în scrisoarea sa.

În scrisoarea sa, Kirill susține că interzicerea avorturilor în clinicile private este susținută de „mulți membri ai comunității medicale” și că aceasta este „concordantă cu poziția majorității cetățenilor noștri”. El nu precizează sursele informațiilor sale.

Recent, clinicile private din mai multe regiuni ale Federației Ruse au refuzat „voluntar” să facă avorturi – acest lucru a fost raportat de autoritățile din regiunile Kursk și Chelyabinsk, Tatarstan și Crimeea anexată. Mordovia și regiunea Tver au introdus amenzi pentru „inducerea” femeilor la avort. Un proiect de lege similar a fost depus la parlamentul regiunii Tambov.

Nu este prima dată când Kirill cere Dumei de Stat să interzică avorturile în clinicile private – în ianuarie a cerut acest lucru în timpul discursului său în fața deputaților. Pe 12 noiembrie, Kirill a susținut inițiativa regiunilor, cerând ca interzicerea „inducerii” femeilor la avort să fie extinsă la nivel federal.

Potrivit acestuia, o astfel de măsură poate „ca prin mișcarea unei baghete magice” să rezolve problemele demografice ale țării.

#Patriarhul_Kirill #Duma_de_Stat #interzicere_avorturilor

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button