Război în Ucraina

Duma de Stat a Rusiei a ratificat anexarea celor patru regiuni din Ucraina

Duma de Stat a Rusiei a ratificat anexarea regiunilor Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie din Ucraina, informează agenția RIA. Totuși, Kremlinul nu știe care sunt hotarele exacte ale teritoriilor asimilate.

Documentele de anexare au fost semnate de președintele Vladimir Putin pe 30 septembrie. Anterior, el a semnat un decret de recunoaștere a independenței acestor teritorii față de Ucraina, transmite sursa.

Nici în acordurile semnate de Putin, nici în decretul său, nici în documentele referitoare la referendum nu sunt indicate granițele administrației de ocupație a regiunilor, informează ediția în rusă a RFE.  

În regiunea Zaporojie și Herson există localități rămase sub controlul Kievului. Rugat să precizeze dacă, din punctul de vedere al Moscovei, acestea sunt teritoriu rusesc, secretarul de presă al Kremlinului, Dmitrii Peskov a evitat subiectul, menționând că administrația rusă va „consulta oamenii care locuiesc în aceste zone”.

Kievul a declarat de mai multe ori că va continua să elibereze teritoriile de sub controlul Rusiei și că nu recunoaște referendumurile desfășurate acolo.

#Kievul #Rusia #anexarea_regiunilor #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button