InternaţionalRăzboi în Ucraina

După prăbușirea Il-76, Ucraina a spus că nu a fost avertizată „cu privire la necesitatea asigurării securității spațiului aerian” lângă Belgorod

Direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei (GUR) a declarat că Ucraina „nu a fost informată cu privire la necesitatea asigurării securității spațiului aerian în zona orașului Belgorod într-o anumită perioadă de timp”. Direcția Principală de Informații a făcut această declarație la câteva ore după prăbușirea aeronavei militare rusești de transport Il-76 în regiunea Belgorod, transmite sursa.

Direcția principală de informații susține că nu deține „informații fiabile și cuprinzătoare” despre cine se afla la bordul Il-76.

Oficialii serviciilor de informații au spus că Ucraina și-a îndeplinit toate acordurile de pregătire pentru schimbul de prizonieri; personalul militar rusesc capturat a fost livrat „la punctul convenit pentru schimb”.

Declarația serviciilor secrete ucrainene mai spunea că securitatea armatei ucrainene ar fi trebuit să fie asigurată de partea rusă. GUR susține că partea ucraineană „nu a fost informată” cu privire la necesitatea asigurării securității spațiului aerian în zona Belgorod pentru o anumită perioadă de timp, „cum s-a făcut în mod repetat în trecut”.

Kievul nu a fost informat nici despre numărul de vehicule, rutele și formele de livrare a prizonierilor, susține GUR.

„Acest lucru poate indica acțiuni deliberate ale Rusiei menite să creeze o amenințare la adresa vieții și siguranței prizonierilor. Aterizarea unei aeronave de transport într-o zonă de luptă de 30 de kilometri nu poate fi sigură și, în orice caz, trebuie discutată de ambele părți, altfel pune în pericol întregul proces de schimb. Pe baza acestui fapt, putem vorbi despre acțiuni planificate și deliberate ale Rusiei cu scopul de a destabiliza situația din Ucraina și de a slăbi sprijinul internațional pentru statul nostru”, se arată în comunicat. 

#Il-76 #Belgorod #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button