Război în Israel

După SUA, și Germania ia în considerare oprirea livrării de arme către Israel

Fostul președinte Donald Trump a ieșit la atac după ce Joe Biden a confirmat că va opri transporturile de arme americane dacă Israelul se va lansa într-o operațiune militară majoră la Rafah, unde rămân ultimele batalioane Hamas, scrie sursa.

„Joe Biden, indiferent dacă știe sau nu, a spus doar că va reține armele Israelului în timp ce luptă pentru eradicarea teroriștilor Hamas din Gaza. Hamas a ucis mii de civili nevinovați, inclusiv bebeluși, și îi ține în continuare ostatici pe americani, dacă ostaticii sunt încă în viață”.

Potrivit lui Trump, „Crooked Joe” este de partea Hamas, așa cum a fost de partea „mafilor radicale” care au preluat campusurile universitare. De asemenea, Donald Trump a spus că Joe Biden este „slab, corupt și conduce lumea direct spre Al Treilea Război Mondial”. Fostul președinte american a reamintit că războaiele din Israel și Ucraina nu ar fi început niciodată dacă ar fi fost la Casa Albă.

Activista pentru schimbările climatice Greta Thunberg s-a alăturat miilor de demonstranți pro-palestinieni în orașul gazdă Eurovision 2024, Malmo, pentru a protesta împotriva participării Israelului la concurs. Aproximativ 100.000 de vizitatori s-au adunat în orașul din sudul Suediei pentru festivalul anual, care are loc pe fondul protestelor și boicoturilor asupra campaniei militare israeliene din Gaza, declanșate după atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului.

După ameninţarea SUA de a restricţiona livrările de arme dacă armata israeliană începe o ofensivă majoră la Rafah, ministrul apărării german Boris Pistorius a declarat joi că Berlinul ia în considerare paşi similari, relatează dpa. „Este un subiect care este discutat în prezent”, a declarat ministrul pentru emisiunea Heute Journal a canalului ZDF de joi seară. Totuşi, a precizat el, o decizie în acest sens va fi luată de cancelarie şi de Ministerul de Externe. Responsabilii germani au discutat subiectul „în spatele uşilor închise”. Întrebat de prezentatorul emisiunii dacă înţelege decizia administraţiei SUA privitoare la Israel, Pistorius a răspuns afirmativ.

#SUA #Germania #Israel

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button