Necategorizat

În loc să vândă gaz, Rusia îl arde. Ursula von der Leyen: Kremlinul se răzbună pentru sancțiunile occidentale

În cadrul discursului său la summitul G20, Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a acuzat Rusia că folosește gazul ca armă. Potrivit ei, Moscova este cointeresată în utilizarea gazului ca armă – chiar dacă asta înseamnă distrugerea, ci nu comercializarea lui. În acest mod, Kremlinul se răzbună pentru sancțiunile occidentale impuse Rusiei după invadarea Ucrainei, notează sursa.

Șefa executivului comunitar a mai spus că acest comportament creează penurie pe pieţele energetice mondiale şi cauzează explozia preţurilor.

„Vedem că Rusia îşi arde gazul mai degrabă decât îl vinde. De aceea, Uniunea Europeană a susţinut propunerea de introducere a unui plafon la preţul petrolului”, a menționat Ursula von der Leyen, subliniind că pe urma acestei decizii vor avea de câştigat şi ţările cu venituri medii şi mici.

„Cel mai bun răspuns al nostru la această situaţie este să accelerăm tranziţia către forme curate de energie. Acesta este singurul răspuns atât la criza energetică, cât şi la cea climatică. De asemenea, el oferă oportunităţi enorme pentru alte regiuni ale lumii”, a conchis Preşedinta Comisiei Europene

În următorii cinci ani, Europa va investi cel puţin 4 miliarde de euro în energii regenerabile, precum hidrogenul, ceea ce va atrage investiţii private masive.

La rândul său, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a criticat Rusia pentru utilizarea energiei ca armă. Potrivit lui, efectele negative ale politicii Kremlinului pot fi resimțite nu doar în Europa, ci în întreaga lume.

#Rusia #gaz #Kremlin

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button