Război în Israel

Egiptul deschide un punct de control la granița cu Fâșia Gaza pentru a evacua străinii

Primele grupuri de cetățeni străini au început să părăsească Fâșia Gaza prin punctul de control Rafah de la granița cu Egiptul, relatează The Times of Israel. Se așteaptă ca aproximativ 400 de deținători de pașapoarte străine să poată părăsi teritoriul palestinian prin acest punct de control la 1 noiembrie, transmite sursa.

În plus, este de așteptat ca aproximativ 90 de persoane rănite grav să fie îndepărtate din Fâșia Gaza. În apropierea punctului de control, scrie The Times of Israel, citând surse, autoritățile egiptene înființează un spital de campanie.

Anterior, ministrul britanic de externe James Cleverley a anunțat că punctul de control Rafah se va deschide pe 1 noiembrie, pentru ca străinii care stau acolo să poată părăsi teritoriul palestinian. Autoritățile britanice, a adăugat el, vor fi gata să ofere imediat asistență cetățenilor lor de îndată ce părăsesc Fâșia Gaza.

Surse Reuters au raportat și despre posibila deschidere a punctului de control Rafah la 1 noiembrie. Potrivit interlocutorilor agenției, acordul corespunzător a fost ajuns în timpul negocierilor dintre reprezentanții Israelului, Egiptului și Hamas, desfășurate prin medierea Qatarului.

Nu este clar cât timp va rămâne deschis punctul de control de la granița dintre Gaza și Egipt.

Punctul de trecere Rafah este singurul punct de trecere a frontierei din Fâșia Gaza care nu este controlat de Israel. Încă două puncte de control din Fâșia Gaza – Erez și Kerem Shalom – intră pe teritoriul israelian și nu funcționează. Prin Rafah, printre altele, ajutoarele umanitare curg în Fâșia Gaza.

#Egipt #Fâșia_Gaza #punct_de_control #evacuare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button