Societate

Elevii din municipiul Chișinău vor primi hrană la pachet în perioada procesului de învățământ online

După ce Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a instituit cod roșu de COVID-19 în toată țara și a introdus restricții noi în scopul combaterii pandemiei, Comisia de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a venit la rândul său, cu propriile măsuri anti coronavirus. Astfel, în perioada în care elevii vor învăța online, vor primi acasă mâncare la pachet. 

O altă decizie aprobată de CESP Chișinău este că procesul educațional în instituțiile de învățământ special va fi organizat cu prezența fizică a unui număr stabilit de elevi în baza suprafeței sălii de clasă, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică și a modelelor aprobate de Ministerul Educației. 

De asemenea, potrivit hotărârii, vizitele și examinările cu scop profilactic în instituțiile de asistență medicală primară vor fi reduse la maximum, acestea fiind posibile numai în baza programărilor în prealabil. Excepție vor face vizitele pentru imunizarea populației și urgențele medico-chirurgicale. 

Potrivit CESP, în perioada stării de urgență în sănătate publică se sistează temporar audiențele cetățenilor. Recepționarea și examinarea solicitărilor adresate se va face prin intermediul poște, corespondenței electronice sau la telefon.

CESP mai solicită autorităților centrale elaborarea mecanismelor de ajutor, pentru perioada pandemică, agenților economici din domeniul HORECA, cărora li se aplică o scutire de 50 % din taxa stabilită.

În condițiile în care a crescut numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 în rândul copiilor, autoritățile municipale solicită Ministerului Sănătății să activeze spații medicale pediatrice suplimentare în spitalele republicane și raionale. 

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button