Internaţional

Erevan și Baku au ajuns pentru prima dată la un acord privind delimitarea unei secțiuni a graniței. Armenia a cedat Azerbaidjanului patru sate aflate sub controlul său

Armenia și Azerbaidjan au ajuns pentru prima dată la un acord privind delimitarea frontierei. Acest lucru a fost raportat de Ministerul de Externe armean și de viceprim-ministrul azer Shahin Mustafayev, transmite sursa.

După cum se precizează în declarații, părțile „au convenit în mod preliminar asupra trecerii unor tronsoane individuale ale liniei de frontieră” între cele patru așezări pentru a le aduce „în conformitate cu granița care exista în Uniunea Sovietică la momentul prăbușirii acesteia. ”

După cum notează TASS, delimitarea înseamnă de fapt transferul către controlul Azerbaidjanului a patru sate care făceau parte din RSS Azerbaidjan și din anii 1990 se află sub controlul Armeniei.

Părțile au convenit să retragă trupele din zonele convenite în viitorul apropiat și să staționeze serviciile de frontieră acolo.

Granița dintre Armenia și Azerbaidjan are o lungime de aproximativ o mie de kilometri. De când aceste țări și-au câștigat independența în 1991 din cauza conflictului din Nagorno-Karabah, aceasta nu a fost niciodată delimitată sau demarcată.

#Armenia #Azerbaidjan #delimitare #acord

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button