Război în Ucraina

Eroii ucraineni s-au întors acasă

21 septembrie a devenit una dintre cele mai importante zile ale războiului ruso-ucrainean. După cum știe toată lumea, Vladimir Putin a lansat oficial procesul de mobilizare în țara sa, intenționând să-i arunce pe front pe civilii de ieri fără pregătire și echipament adecvat.

Această decizie a fost o recunoaștere deschisă a înfrângerii armatei lor de cadre. Cetăţenii înşişi au reacţionat destul de lent la o ameninţare directă la adresa vieţii lor, gândindu-se doar să ia următoarele bilete în ţările fără viză pentru a scăpa de draft. Public, dictatorul de la Kremlin a anunțat cifra de 300.000 de recruți de care are nevoie pentru a continua genocidul poporului ucrainean.

Totuși, potrivit unor surse apropiate centrelor de decizie, numărul total de „sânge proaspăt” ar trebui să ajungă la un milion de oameni. Rușii au fost păcăliți cu succes mințind public și ascunzând clauza a 7-a din decretul de mobilizare, care presupune tocmai un astfel de număr de recruți. Rușii continuă să intre în panică, dar vestea din seara aceleiași zile i-a făcut și mai tensionați.

Ucraina, cu asistența țărilor terțe, a eliberat cu succes 215 soldați din captivitatea rusă, dintre care 108 sunt luptători ai legendarului batalion Azov și 10 voluntari străini. Listele de schimb au inclus și comandanții garnizoanei: Denis Prokopenko („Ridiche”), Svyatoslav Palamar („Kalina”), Serghei Volynsky („Volyn”) și zeci de alți eroi care au apărat Azovstal până la capăt. Partea ucraineană, la cererea Rusiei, a returnat binecunoscutul naș al lui Vladimir Putin – Viktor Medvedchuk, care se afla sub supravegherea SBU, și 50 de militari.

Plini de emoții după anunțul mobilizării, rușii, după ce au văzut această știre, au încetat literal să-și controleze isteria. Timp de 8 ani li s-a spus în capul lor că batalionul Azov ar fi fost „naziști, fasciști, criminali” de prim rang și mai jos pe listă. Propagandiștii de la Kremlin, după ce au capturat unii dintre soldații din garnizoană, urlă în mod activ despre „necesitatea” distrugerii lor, până la pedeapsa cu moartea inclusiv.

În Mariupolul ocupat, au „echipat” chiar locul acestei execuții chiar pe teritoriul Teatrului Dramatic, care servea odinioară drept adăpost pentru locuitorii din Mariupol și asupra căruia Rusia trăgea cinic cu rachete. Așa-zisul „șef” al cvasi-republicii RDP, Denis Pushilin, a declarat de mai multe ori că este gata să condamne la pedeapsa capitală pe voluntarii străini capturați.

Toate cele de mai sus s-au dovedit din nou a fi doar o farsă și pe fondul mobilizării – o pierdere masivă atât pentru propaganda rusă, cât și pentru IPSO. De aceea rușii au început activ să afle de la propagandiști și autorități de ce „naziștii și fasciștii” au fost eliberați?

După știrile despre cine anume au fost schimbați prizonierii de război ucraineni, cetățenii Federației Ruse au căzut complet în stupoare, considerând că 50 de angajați ruși și Viktor Medvedchuk nu sunt un schimb echivalent. De fapt, la ce se așteptau de la Kremlin? La urma urmei, după cum știți: „Rusia nu își abandonează propriile sale!” Ea îi ucide și le dă.

Kremlinul încearcă cu disperare să salveze măcar o față pentru piața internă a canapelelor de consum zilnic de propagandă. După cum puteți vedea, nu funcționează prea bine. Cu toate acestea, Ucraina a dovedit din nou lumii întregi că va apărea pentru fiecare dintre războinicii săi până la capăt. Fiecare ucrainean este important.

Președintele Volodymyr Zelensky continuă să-și îndeplinească toate promisiunile față de poporul țării. Eroii din Azovstal și batalionul Azov sunt înscriși pentru totdeauna în manualele istoriei lumii. În acest război, partea învinsă este deja cunoscută. Rusia nu va putea niciodată să se întoarcă la punctul de plecare al tuturor evenimentelor, a căror cauză principală a fost încă din 2014.

#Azov #schimb #prizonieri #război #mobilizare #Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button