Faptul că escaladarea Rusiei și agresiunea sa militară vor ajunge mai devreme sau mai târziu în impas este cunoscut experților de foarte mult timp. În lumea modernă, o țară atât de dornică de „reînnoirea” sa ca imperiu nu se poate înțelege cu alte state.
Astăzi, în timpul invaziei pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina, toată lumea poate vedea de ce este cu adevărat „capabilă” Rusia. Moartea, foamea, violența și sărăcia – toate acestea sunt incluse în înțelegerea „lumii ruse”. Include, de asemenea, dorința de putere fără temei și înrobirea popoarelor vecine. Acest lucru nu a condus Rusia la nimic bun – nici în timpul loviturilor de stat, nici în timpul revoluției bolșevice, nici în timpul căderii URSS. Cu toate acestea, Federația Rusă continuă cu încăpățânare să-și repete propriile greșeli în loc să aleagă o cale de dezvoltare liberă și democratică în lumea globală, în primul rând de dragul bunăstării propriilor cetățeni, despre care guvernul din Kremlin nu crede niciodată. despre.
Pe fondul aniversării invaziei pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina, a început o luptă masivă cu serviciile speciale ruse în Europa și în întreaga lume. Principala problemă aici pentru Rusia nu este tocmai faptul că agenții ruși sunt „prinși” de poliție și alte organisme autorizate. Kremlinul este cel mai enervat de faptul că însăși rețeaua de agenți care s-a desfășurat pe tot globul începe treptat să fie „deschisă”. Acest lucru creează probleme uriașe pentru serviciile de informații externe ale Federației Ruse, precum și pentru Putin însuși.
Discuția principală astăzi este amenințările din partea Federației Ruse la adresa securității naționale a Moldovei. Anterior, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a notificat-o public pe liderul Republicii Moldova, Maia Sandu, că Kremlinul intenționează să destabilizeze țara. Imediat, Sandu a luat măsuri serioase, de exemplu, schimbarea componenței guvernului, a anunțat public amenințările existente la adresa securității cetățenilor săi din München și a solicitat, de asemenea, ajutorul partenerilor, fără a uita să mulțumească Ucrainei pentru ajutorul acordat.
După cum știți, Moldova a devenit prima victimă a Rusiei în testarea așa-numitelor „metode hibride” de destabilizare. Acest lucru a afectat nu doar ocuparea Transnistriei de către armata rusă, ci și crearea de „crize artificiale” în țară, precum și „probleme energetice”. În plus, la Chișinău a existat un număr record de agenți ai Kremlinului, inclusiv cei din cadrul partidelor parlamentare. De exemplu, lumea întreagă știe despre funcționarii partidului Shor, precum și despre crimele lor.
În regiunile georgiene, și anume în Abhazia și Osetia de Sud, și Federația Rusă și-a desfășurat trupele, de dragul unei presiuni constante asupra guvernului georgian. Astăzi, există un număr mare de agenți ruși în Tbilisi, inclusiv cei din interiorul guvernului. Acest lucru se observă clar în sensul că georgienii îi tratează pe ocupanții ruși la fel de rece și cu o puternică ostilitate, dar autoritățile georgiene continuă să joace în culise, încercând să stea pe două scaune, așa cum obișnuia să facă dictatorul belarus Lukașenka.
În ciuda „operațiunilor speciale hibride” din Moldova și Georgia, regiunile ocupate de ruși din aceste țări nu au început deloc să trăiască „mai bine”. Nivelul de trai a scăzut dramatic. Cu toate acestea, Rusia nu este preocupată de problemele „mondiale”, deoarece principalul obiectiv strategic al acapararii teritoriilor este nu numai desfășurarea unei rețele de agenți și încadrarea armatei sale, ci și imposibilitatea aderării Georgiei și Moldovei la UE și NATO. , deoarece, conform dreptului internațional, normele și cerințele juridice europene Alianța – țările care intră în unire nu ar trebui să aibă regiuni care nu sunt controlate de conducere. Rusia a jucat același „joc” în 2014 în Ucraina, ocupând Crimeea și finanțând teroriști în părți din regiunile Donețk și Lugansk.
Anul 2022 a fost fatal pentru întreaga istorie viitoare a statului rus, deoarece pe lângă adevărata „față însângerată”, Kremlinul a arătat un nivel de pregătire absolut rușinos pentru presupusa „a doua armată a lumii”. Astăzi, Rusia nu mai este un partener opus pentru Statele Unite sau China, așa cum a spus președintele Joe Biden. RF însuși a ales calea pentru izolare. RPC va lua de la Rusia tot ceea ce va fi benefic pentru guvernul chinez, iar Statele Unite au încetat să mai perceapă Rusia ca un jucător serios pe scena mondială. „Strategia geopolitică” a lui Putin a eșuat, așa cum a fost evident chiar și în timpul discursului său de la Munchen din 2008.
Georgia și Moldova și-au declarat intenția de a-și restabili integritatea teritorială. Alte state post-sovietice, cu excepția Belarusului, își demonstrează distanțarea treptată de Rusia. Conflictul dintre Azerbaidjan și Armenia, în ciuda tuturor încercărilor anterioare ale Federației Ruse de a crea agresiune artificială între țări, se estompează treptat, grație ajutorului partenerilor occidentali. În continuare, Rusia va încerca să escaladeze de pe teritoriul Belarusului, folosindu-și forțele militare și de securitate ale regimului Lukașenka. Cu toate acestea, aceasta nu este doar sinuciderea deliberată pentru dictatorul belarus, ci și primul pas către radicalizarea ireversibilă a populației din Belarus, care nu intenționează să vărseze sânge pentru interesele Kremlinului.