Război în Ucraina

Propaganda rusă: Războiul din Ucraina este o repetiție pentru un conflict mai mare

La posturile naționale de televiziune din Rusia propaganda pare de neoprit. Invitat în platou, un profesor de studii de securitate spune că, pentru Rusia, războiul din Ucraina este un exercițiu pentru un potențial conflict cu NATO.

Orice spun oamenii aceștia nu are nicio relevanță, înfrângerea Rusiei e clară, a spus fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu, transmite sursa.

Alexei Fenenko – profesor la Institutul de Studii de Securitate Internațională: „Pentru noi, războiul din Ucraina este o repetiție pentru un viitor conflict mai mare. Testăm și comparăm armele NATO cu ale noastre. Vom afla pe câmpul de luptă cu cât sunt mai puternice armele noastre decât ale lor. Avem de învățat din această experiență pentru un viitor conflict”.

În altă emisiune, un comentator neagă că una dintre cele mai mari atrocități – marea foamete provocată de Uniunea Sovietică în Ucraina, în anii 30 – ar fi avut loc. Și susține că, de fapt, vesticii „organizează” chiar acum o foamete globală, numai și numai pentru a denigra Rusia. Iar șefa Russia Today i-a omagiat pe soldații ruși care ucid civili în Ucraina.

Margarita Simonian – redactor-șef RT: „Pentru băieții noștri… profit că am ocazia să vorbesc la postul național și mă înclin în fața lor pentru tot ceea ce fac acolo (în Ucraina – n.r.). Este incredibil!”

Nikolai Starikov – comentator politic: „Pentru mulți ani, chiar decenii, Ucraina a încercat să monopolizeze cuvântul „foamete”. Au inventat și un nou termen: „Holodomor”, care în realitate nu s-a întâmplat niciodată. Mentalitatea omului de rând a fost pregătită să creadă că Rusia, Uniunea Sovietică, este entitatea care a organizat foametea în Ucraina. Ei (Occidentul – n.r.) vor să distrugă sau să scoată grânele din Ucraina pentru a organiza o foamete acolo și să dea vina pe Rusia și pe președintele nostru.

De ce? Pentru că Putin i-a provocat. Pentru că Rusia este singura putere care le-a contestat hegemonia. Ca să dea vina pe noi vor comite orice crimă.

Vor veni și vor ucide oameni la Bucea, vor organiza o foamete în Ucraina. Vor să organizeze o foamete globală. Fotografiile cu copii africani cu burțile umflate sunt lacrimogene. Ei vor astfel de poze. Ei vor această foamete”.

Cristian Diaconescu: Elemente de propagandă tipice URSS din anii 50-60, care se alătură agresiunii hibride

Este nevoie să avem o perspectivă generală și generică, atunci când analizăm astfel de declarații, a subliniat la Digi24 fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu.

„Tot ce vine din sursa publică din Federația Rusă nu-și are originea în ceea ce noi înțelegem a fi oameni liberi, formatori de opinie, analiști.

Sunt niște personaje mecanizate din punctul de vedere al războiului hibrid și care instrumentează public pe diverse tonuri felurite mesaje care se alătură acțiunii militare de distrugere a Ucrainei și în ce privește convingerea opiniei publice din Federația Rusă în legătură cu argumentația, legitimitatea acestui război, cu faptul că dușmanul real e mult mai puternic decât Ucraina și anume NATO. Sunt elemente de propagandă și atât, tipice URSS din anii 50-60, care se alătură agresiunii hibride.

Orice spun acești oameni nu are nicio relevanță nici în privința dialogului politic pe care Rusia nu l-a abandonat, nici în ce privește cosmetizarea situației din Ucraina care e foarte gravă și înfrângerea Rusiei e cât se poate de clară”, a afirmat Cristian Diaconescu.

#război #Ucraina #Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button