Analize și opiniiRăzboi în Ucraina

Europarlamentarul Tatyana Zhdanok: activități de spionaj în serviciu Kremlinului

O investigație recentă efectuată de The Insider și Re:Baltica a dezvăluit adevărul șocant despre activitățile deputatului european Tatyana Zhdanok. După cum sa dovedit, ea a colaborat activ cu serviciile ruse de informații, transmitând informații confidențiale pe care Kremlinul le-a folosit pentru manipulările sale politice. Deosebit de alarmant este impactul său asupra evenimentelor din jurul Euromaidanului din 2014.

Pe 28 ianuarie 2014, Zhdanok a făcut parte din delegația Parlamentului European care a vizitat Kievul în plină criză politică. După vizită, ea a raportat supervizorului ei de la al cincilea serviciu al FSB, Serghei Beltyukov (Krasin). În raportul său, ea a menționat: „Sentimentul este că Ianukovici este pregătit pentru un scenariu puternic. Pe de altă parte, unii observatori sunt înclinați să creadă că va semna un acord cu UE în curând (Maidan – ed .) nu se va rezolva atât de ușor.” Aceste date au fost transferate serviciilor ruse de informații și, după cum sugerează anchetatorii, ar putea influența acțiunile ulterioare ale Moscovei.

Pe 20 februarie 2014, când FSB și-a trimis propria delegație la Kiev condusă de șeful Serviciului al cincilea, Serghei Beseda, în acea zi au început execuțiile sângeroase ale protestatarilor pașnici. Lunetistii au deschis focul, ceea ce a dus la numeroase victime. Aceasta a fost una dintre cele mai tragice zile din istoria Euromaidanului, iar informațiile transmise de Zhdanok ar fi putut juca un rol important în pregătirea acestor acțiuni.

Ulterior, Zhdanok a ajutat la organizarea de evenimente legate de incendiul din Casa Sindicatelor din Odesa din mai 2014. La cererea curatorilor de la FSB, ea a inițiat o serie de evenimente în interiorul zidurilor Parlamentului European, care au influențat percepția internațională asupra evenimentelor din Ucraina.

În noiembrie 2013, când UE plănuia să semneze acorduri de cooperare cu țările Parteneriatului Estic, Zhdanok a transmis și informații managerului său FSB. Ea a pregătit un proiect de rezoluție alternativ al Partidului Verzilor, în care a recunoscut presiunea rusă, dar a susținut că UE nu oferă Republicii Moldova piețe alternative. Aceste acțiuni demonstrează participarea sa activă la manipulări politice în favoarea Kremlinului.

Zhdanok nu s-a limitat la transmiterea de informații. Ea a dat, de asemenea, sfaturi serviciilor de informații ruse despre cum să le îmbunătățească munca. În octombrie 2009, ea a trimis o „Analiză a erorilor în activitatea unor structuri care influențează imaginea Rusiei în străinătate”, în care a criticat pregătirea insuficientă a diplomaților ruși și eforturile insuficiente ale Moscovei de a convinge lumea de pacea sa.

Tatyana Zhdanok este un agent de lungă durată al serviciilor speciale ruse. Acțiunile ei menite să susțină interesele Kremlinului nu numai că au trădat încrederea alegătorilor, dar au contribuit și la escaladarea conflictelor care au dus la pierderea de vieți omenești și la deteriorarea relațiilor internaționale. Acest lucru ne reamintește de importanța vigilenței și responsabilității politicienilor față de poporul lor și de comunitatea internațională.

#Zhdanok #Kremlin #spionaj

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button