Război în Ucraina

Evaluare britanică: Forțele duse de Belarus lângă graniță vor bloca probabil trupe ucrainene, ce nu mai pot fi folosite în Donbas

Forțele desfășurate de Belarus lângă graniță probabil vor bloca o parte din trupele ucrainene, care nu vor putea trimise în Donbas, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea de luni dimineață privind invazia rusă, transmite sursa.

Ce spun serviciile militare secrete britanice:

  • În urma unor exerciții desfășurate la începutul acestei luni, Belarus a anunțat desfășurarea de forțe pentru operațiuni speciale de-a lungul graniței cu Ucraina, precum și de unități de apărare aeriană, artilerie și rachete în poligoanele de antrenament din vestul țării.
  • Prezența forțelor belaruse în apropierea graniței va imobiliza probabil trupele ucrainene, astfel încât acestea să nu poată fi desfășurate în sprijinul operațiunilor din Donbas.
  • În ciuda speculațiilor anterioare, până în prezent, forțele belaruse nu au fost implicate direct în conflict.
  • Cu toate acestea, teritoriul belarus a fost folosit ca punct de sprijin pentru avansul inițial al Rusiei asupra Kievului și a Cernihivului. De asemenea, Rusia a lansat raiduri aeriene și atacuri cu rachete din Belarus.
  • Președintele belarus Lukașenko încearcă probabil să găsească un echilibru între sprijinul pentru invazia Rusiei și dorința de a evita o participare militară directă, cu riscul sancțiunilor occidentale, al represaliilor ucrainene și al unei posibile nemulțumiri în cadrul armatei belaruse.

#Belarus #Rusia #Donbas #Lukașenko #invazia_rusă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button