Analize și opiniiInternaţionalRăzboi în Ucraina

Evenimente tragice din Dnipro: atac rusesc asupra unei clădiri de locuințe

Pe 28 iunie, trupele ruse au lovit o clădire rezidențială cu nouă etaje din orașul Dnipro, provocând pagube grave și victime. Atacul a ucis o persoană și a rănit 12, inclusiv un copil. Incidentul a fost încă o nouă reamintire tragică că războiul Rusiei împotriva Ucrainei continuă să provoace vieți civili și să distrugă case.

Președintele Volodymyr Zelensky a declarat că trei persoane au fost rănite în atac și patru etaje ale clădirii au fost distruse. Începând cu ora 19:45, ministrul Afacerilor Interne Igor Klimenko a notat că o persoană a fost ucisă și cinci au fost rănite. Salvatorii curățau activ dărâmăturile în căutarea celor care ar fi putut rămâne sub dărâmături. Un bărbat a fost salvat dintr-o mașină plină de părți ale unei case distruse.

Până la ora 20:00, numărul răniților a crescut la șase, inclusiv un copil de șapte luni care a fost otrăvit de produse de ardere. Trei adulți – femei de 27 și 30 de ani și un bărbat de 29 de ani – sunt în stare gravă. Victimele rămase au răni moderate.

La ora 20:45, Serghei Lysak, șeful administrației militare regionale, a raportat că numărul răniților a crescut la nouă. Până la ora 21:50 numărul victimelor ajunsese la 12, dintre care șase se aflau în spital. Printre aceștia se numără și o femeie însărcinată a cărei stare este evaluată ca moderată.

Primarul Niprului Boris Filatov a spus că toate serviciile relevante se află la locul incidentului. Pompierii finalizează stingerea incendiului, ceea ce va permite serviciilor de utilități să înceapă curățarea molozului. La fața locului vor fi și câini de serviciu pentru a căuta oameni sub dărâmăturile casei.

Începând cu ora 20:35, la fața locului au continuat operațiunile de salvare pentru asistență materială și nematerială a victimelor. Un centru de cazare pentru victime a fost organizat la instituția de învățământ preșcolar nr. 112 de pe strada Borodinskaya, 5.

La ora 22.30, incendiul din casa distrusă a fost stins, dar eforturile de salvare au continuat. Peste 20 de sesizări privind distrugerea bunurilor ca urmare a grevei de la Dnipro au fost primite de poliție. Sunetele exploziilor s-au auzit la ora 18:27, iar alerta de raid aerian a fost anunțată la ora 18:07, când Forțele Aeriene Ucrainene au raportat că o rachetă rusă se îndrepta spre oraș.

Acest atac evidențiază încă o dată brutalitatea războiului și necesitatea sprijinirii celor afectați de conflict. Autoritățile ucrainene vor continua să lucreze pentru a asigura siguranța cetățenilor lor și a restabili infrastructura distrusă, precum și pentru a-l forța pe agresor să oprească ostilitățile criminale și ocupația împotriva ucrainenilor.

#Nipru #clădire_rezidențială #atac_rusesc

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button