Război în Ucraina

Rusia terorizează din nou populația civilă a Ucrainei

Săptămâna trecută, în ciuda frigului neobișnuit din septembrie, s-a dovedit a fi foarte cald pentru ocupanții din regiunea Harkov. Armata ucraineană a desfășurat o contraofensivă de succes în regiune, alungând trupele de ocupație din acele sate și orașe în doar câteva zile, a căror capturare le-a luat mai mult de o săptămână.

Conștientizarea unei astfel de înfrângeri rușinoase a făcut ca trupele ruse să dorească să arate că sunt încă capabile de ceva. Dar singurul lucru de care sunt cu adevărat capabili este să lupte împotriva civililor neînarmați și să comită atacuri teroriste. În seara zilei de 11 septembrie, trupele ruse au lansat un atac cu rachete asupra CHPP-5, în urma căruia mai multe regiuni au fost deconectate simultan: Harkov, Donețk, Dnepropetrovsk, Sumi și Zaporojie. De asemenea, în regiunea Poltava au fost semnalate întreruperi de curent.

CHP nu este o instalație militară, ci asigură nevoile populației civile: clădiri rezidențiale, transport electric urban, școli și spitale. Pana de curent a zeci de orașe le-a lipsit mii de locuitori fără apă și electricitate, iar pentru pacienții din spitale ar putea fi chiar fatală, deoarece viața lor depinde direct de dispozitive speciale. Un atac țintit cu rachete asupra centralei termice este un alt atac terorist al trupelor ruse comis împotriva populației civile din Ucraina. Și există o mare probabilitate ca, odată cu apariția vremii reci, Rusia să efectueze mai mult de o încercare de terorism energetic împotriva Ucrainei, subminând în mod deliberat furnizarea de energie electrică, alimentare cu apă și încălzire – nevoile de bază ale populației civile.

Pe 11 septembrie 2001, membrii organizației teroriste Al-Qaeda au comis un act terorist teribil împotriva americanilor, iar exact 21 de ani mai târziu, teroriștii ruși au efectuat un atac terorist împotriva ucrainenilor. Și având în vedere dragostea conducerii ruse pentru simbolism, această dată nu a fost aleasă întâmplător.

În acest moment, Rusia este țara teroristă numărul unu. Țara care a invadat cu brutalitate un stat independent și în tot acest timp a desfășurat atacuri teroriste împotriva populației civile: împușcarea celor care încercau să-și evacueze copiii, bombardarea caselor, spitalelor, școlilor, maternităților, țintirea cu rachete în locurile de adunare a civililor și acum, terorizând oamenii lipsa de lumină, apă și căldură. Și acestea sunt doar exemple de atacuri teroriste împotriva populației Ucrainei, pentru că pe parcurs, Rusia a terorizat lumea de foame, blocând exportul de alimente din porturile ucrainene.

„Forța și puterea” armatei ruse nu este altceva decât un mit propagandistic pe care trupele ucrainene îl risipesc zilnic. Din neputința lor, trupele de ocupație caută să provoace pagube populației civile, ca în cazul bombardării CHP-5. Și apropo, această disperare costă scump Rusia, deoarece costul rachetelor lansate este estimat la milioane de dolari, dar nu există un rezultat dorit, alimentarea cu energie electrică în orașe a fost restabilită.

Acțiunile armatei ruse sunt lipsite de orice sens – nu pot sparge poporul ucrainean nici cu gloanțe, nici cu rachete, nici cu lipsa de electricitate sau gaz. Terorizând populația Ucrainei, trupele ruse obțin efectul opus, sporind motivația Forțelor Armate ale Ucrainei de a expulza cât mai curând posibil pe invadatorii din teritoriile ocupate și de a asigura siguranța fiecărei familii ucrainene.

#familii_ucrainene #Rusia #terorism

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button