Politică

Ex-procurorul anticorupție Victoria Furtună se vrea în locul Maiei Sandu: anunțul făcut de la Tiraspol 

Ex-procurorul anticorupție Victoria Furtună a spus că va candida la funcția de președinte al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut, pe 30 iulie, pe o rețea de socializare. Ea a precizat că va candida „independent” și s-a arătat sigură de cunoștințele sale „profesionale și abilitățile de lider”, transmite sursa

„Mă înscriu în cursa prezidențială. Voi face tot posibilul pentru ca războiul să nu vină în casa noastră. (…) Noi putem opri calea războiului spre Europa. Aceasta este promisiunea pe care mi-o asum azi”, a comunicat Furtună într-un video filmat la Tiraspol.

Ea a adăugat că va participa la scrutin în calitate de „candidat independent”.

„Sunt sigură ca cunoștințele mele profesionale și abilitățile de lider vor aduce pace, liniște și prosperitate în casa noastră comună – Republica Moldova”, a adăugat ea pe o rețea de socializare.

Victoria Furtună a demisionat din funcția de procuror anticorupție pe 11 martie 2024. Ea a acuzat SIS că ar fi plasat-o pe lista persoanelor care reprezintă „o amenințare la adresa securității naționale”, după ce ar fi inițiat pe 11 ianuarie un dosar care ar demonstra că instituții publice ale statului ar fi fabricat și ar fi diseminat informații false împotriva judecătorilor neloiali guvernării. Într-o reacție pentru NM, SIS a menționat că avizele pe care le întocmește au la bază informații „pertinente și verificate”.

Pe 12 martie, Procuratura Generală a efectuat percheziții în biroul de lucru al ex-procuroarei Furtună din incinta Procuraturii Anticorupție. Procuratura a confirmat că descinderile au loc în cadrul urmăririi penale pe faptul divulgării intenționate a datelor dintr-un dosar aflat în gestiunea PA. Descinderile au avut loc cu acordul șefei Procuraturii Anticorupție Veronica Dragalin.

Ulterior, Furtună a cerut despăgubiri morale, din partea președintei țării Maia Sandu, în valoare de un milion de lei. Furtună a acuzat-o pe șefa statului că ar fi „defăimat-o intenționat”, în timpul conferinței de presă susținute pe 18 martie, la Președinție.

#Furtună #alegeri #Președinție

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button