Internaţional

Explozie puternică în zona digului din Costinești: „posibil să fie vorba de o mină marină”

O explozie puternică a avut loc, luni dimineață, în zona digului din fața Hotelului Forum din Costinești, anunță ISU Constanța, care precizează că este „posibil să fie vorba de o mină marină”, notează sursa.

„Explozie (posibil mină marină) în zona digului din fața Hotelului Forum în Costinești. Intervin Stația Tuzla cu 1 ASAS, SMURD B2 și RHIB Eforie”, a transmis ISU Constanța. Nicio persoană nu a fost rănită în urma exploziei, precizează autoritățile. 

Mai multe cazuri în care au fost implicate mine marine s-au produs în acest an. Pe 26 ianuarie, o mină marină a fost găsită de polițiștii de frontieră de la Garda de Coastă, în timpul unei misiuni. 

Mina a fost observată plutind în derivă ușoară, la țărm, pe o plajă din localitatea Sfântu Gheorghe.

Pe 13 aprilie, scafandrii EOD ai Forțelor Navale au neutralizat prin distrugere o mină marină care punea în pericol navigația și activitățile de pescuit, în apropierea litoralului românesc, mai precis pe Capul Midia. 

Scafandrii EOD au constatat că mina era din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Pe 16 mai, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, au descoperit, pe Marea Neagră, lângă Sulina, o mină marină. Ulterior, mina a ieșit din câmpul vizual al polițiștilor de frontieră, intrând în apele ucrainene.

#Marea_Neagră #Costinești #mină

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button