Societate

Femeia cu 5 copii din Cahul care a vândut vaca pentru lemne: „Am salvat două familii”

Cum ar fi ca venitul familiei să depindă aproape în totalitate de o… vacă? Știe, cel mai bine, răspunsul la această întrebare Aliona Căpraru, o mamă solitară, din raionul Cahul. Femeia, ajutată de mama ei, educă cinci copii, cel mai mic având 2 ani și jumătate, relatează sursa.

Pentru familia ei, bovina cu numele Steluța este, la momentul de față, singura sursă de existență. Dacă nu ar avea-o pe lângă casă, probabil ar muri cu toții de foame, crede femeia. Toamna trecută, Aliona avea două vaci, dar a fost nevoită să vândă una pentru că trebuia să cumpere lemne. 

Pentru familia Alionei Căpraru, vaca Steluța este singura sursă de existență. Femeia mai câștigă bani ducându-se cu ziua, dar asemenea ocazii sunt mai rare în ultimul timp. Așa că își dedică tot timpul îngrijind de bovină.

„Mă duc cu 2-3 sticle de lapte la piață, cu 2 kilograme de brânză și îmi salvez copiii”, susține mama celor 5 copii.

Femeia a mai avut o vacă, dar a fost nevoită să o vândă în luna septembrie, pentru că nu avea cu ce să procure lemne pentru iarnă.

„Trebuia să cumpăr niște lemne la copii. Am salvat două familii”, susține femeia, referindu-se la faptul că cealaltă familie poate avea acum lactate.

Aliona Căpraru este una dintre cele 27 de familii din comuna Zîrnești, care au beneficiat de suport, sub formă de mâncare pentru animale, din partea Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, cu suportul financiar al Agenției Austriece pentru Dezvoltare.

În total, circa 2000 de familii vor primi furaje în cadrul acestui program de urgență. 

#societate

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button