Politică

Fermierii din 20 de raioane ale țării își scot tractoarele în stradă! „Revendicările noastre nu s-au schimbat”

Fermierii din 20 de raioane ale țării își scot tractoarele în stradă, într-o acțiune de protest „de avertizare” față de scumpirile la resursele necesare producerii agricole, consecințelor secetei și embargoului rusesc. Agricultorii susțin că vor protesta pașnic, în speranța că autoritățile că autoritățile le vor auzi păsul și le vor întinde o mână de ajutor, pentru a le salva rodul muncii, transmite sursa.

„Revendicările noastre nu s-au schimbat. În condițiile când sectorul agrar este profund afectat concomitent de secetă, embargou rusesc, scumpirile exorbitante la resursele necesare producerii agricole și prețuri derizorii la materia primă, organizația noastră în continuare insistă asupra deciziei Comisiei Situații Excepționale, care ar legifera: amânarea plăților scadente față de creditori fără calcularea penalităților pentru agricultorii afectați”, se menționează într-un comunicat de presă „Forța Fermierilor”.

Agricultorii mai solicită utilizarea unor instrumente fiscale în vederea sprijinirii producătorilor agricoli afectați, în special acordarea dreptului de utilizare a TVA din cont pentru achitarea impozitelor și contribuțiilor, dar și adresarea către partenerii externi pentru identificarea resurselor financiare în scopul achitării compensațiilor fermierilor afectați.

 Asociația „Forța Fermierilor” mai subliniază că agricultorii sunt deja presați financiar de băncile și furnizorii de inputuri, precum și de inspectoratul fiscal, iar astfel le-ar periclita procesul efectuării lucrărilor agricole de toamnă/primăvară și sporește semnificativ riscul falimentării miilor de fermieri mici și mijlocii din satele noastre. „Sperăm că după manifestație vom vedea un progres real în realizarea revendicărilor noastre. În cazul în care semnalul nostru nu va fi auzit de autoritățile abilitate, ne rezervăm dreptul pentru alte acțiuni de protest, inclusiv cu deplasarea tehnicii agricole în capitală”, spun fermierii.

#Forța_Fermierilor #proteste #Agricultorii #embargo_rusesc

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button