InternaţionalRăzboi în Ucraina

Fiecare al doilea tânăr francez este gata să se alăture armatei și să lupte pe teritoriul Ucrainei, dacă era necesar să protejeze Franța – sondaj realizat de Le Parisien și alte mass-media franceze.

Studiul a fost comandat de Institutul de Studii Strategice al Școlii Militare (IRSEM) și Direcția Generală pentru Relații Internaționale și Strategie (DGRIS). Rezultatele sale au fost publicate cu o zi înainte, dar colectarea datelor a fost efectuată timp de câteva luni – chiar înainte ca președintele francez Emmanuel Macron să înceapă o discuție despre posibilitatea de a trimite trupe NATO în Ucraina.

Astfel, un sondaj realizat de Ipsos în rândul a 2.300 de francezi cu vârsta cuprinsă între 18-25 de ani în vara anului 2023 a arătat că, dacă apărarea Franței impune participarea lor la războiul din Ucraina, 51% dintre respondenți, inclusiv băieți și fete, au răspuns în afirmativ, dintre care 17% au dat cel mai încrezător răspuns și 34% au răspuns „probabil da”.

Într-o întrebare fără a menționa Ucraina, 57% dintre respondenți și-au exprimat disponibilitatea de a lua armele pentru a apăra Franța în caz de război.

Aproximativ o treime dintre respondenți, 31%, sunt favorabile participării potențiale a trupelor franceze la războiul de partea Ucrainei, în timp ce dintre generația de peste 50 de ani, 17% sunt.

62% dintre respondenți consideră că este oportună restabilirea serviciului militar general, pe care Franța l-a desființat în 1997.

#Franța #Ucraina #război #sondaj

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button