Societate

Filmul documentar „Floarea Vieții”, realizat în R. Moldova, va fi lansat astăzi la Chișinău

Filmul documentar „Floarea Vieții” va fi lansat astăzi, 7 decembrie 2021, la Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău (ora 11.). Sursă.

Proiectul  „Floarea Vieții” face o analiză aprofundată a elementelor de decor din gospodăriile localnicilor din Republica Moldova, zonele nord, sud, centru, inclusiv partea stângă a Nistrului.

Documentarul a fost filmat în peste 100 de localități rurale din Republica Moldova și relatează despre elementele de decor de la streașina casei, de pe fațadă, frontoane, ferestre, „casa mare”, poartă și gard, fântână, obârșia acestora și motivul pentru care oamenii simțeau nevoia să-și decoreze spațiul din jurul lor.

Autorii filmului sunt Victor Maxian (Gălușcă) și Diana Vlas, absolvenți ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Experții implicați în acest proiect sunt Varvara Buzilă și Marian Voicu.

De asemenea, va fi vernisată o expoziție fotografică a celor mai frumoase elemente de decor descoperite pe parcursul celor opt luni de cercetare, o hartă a zonelor geografice, localitățile și gospodăriile incluse în  proiect.

Proiectul  „Floarea Vieții” este finanțat de Uniunea Europeană.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button