Internaţional

Finlanda a închis punctele de control pe mare de lângă granița cu Federația Rusă până la jumătatea lunii aprilie

Guvernul finlandez a decis să închidă temporar punctele de control maritime din partea de est a Golfului Finlandei bărcilor private pentru a împiedica migranții care încearcă să ajungă în UE din Rusia să încerce să utilizeze această rută.

Yle raportează acest lucru, scrie „European Pravda”.

Pe lângă decizia de a nu deschide punctele de trecere a frontierei terestre cu Federația Rusă, care au fost închise aproape continuu din 30 noiembrie, Finlanda a închis, până pe 15 aprilie, punctele de trecere maritimă din estul Golfului Finlandei, în apropiere de granița cu Rusia, bărcilor private.

“Pe măsură ce se schimbă anotimpurile, aceasta este măsura noastră proactivă pentru a ne asigura că migrația instrumentală nu se răspândește pe rutele maritime… Se pare că această situație cu migrație instrumentală va continua mult timp. Nu vedem niciun semn că se va schimba în bine”, a explicat reprezentantul Grăniceri Marko Turunen.

El a subliniat că încercarea de a ajunge în Finlanda pe mare ar pune viața în pericol, deoarece Marea Baltică are condiții meteorologice mai dure decât Marea Mediterană.

“Organizatorilor migrației ilegale, organizațiilor criminale, nu le pasă de siguranța oamenilor. În Marea Mediterană, oamenii sunt „împachetate” în bărci nesigure. Acestea sunt riscuri inutile pentru acești oameni”, a adăugat el.

Mikko Hirve, șeful adjunct al stației Grăniceri din Golful Finlandei, spune că această măsură preventivă nu va avea un impact prea mare asupra modului în care oamenii își pot folosi iahturile private. Potrivit acestuia, de la începutul războiului pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei, utilizarea acestor puncte de control maritime a scăzut la minimum.

Ministrul finlandez de Interne Marie Rantanen, anunțând extinderea închiderii frontierei terestre, a remarcat că pe teritoriul rusesc în apropierea graniței cu Finlanda se află sute până la mii de migranți, care pot fi folosiți ca instrument de presiune asupra Finlandei.

#Finlanda #Rusia #granițe_maritime #migrație

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button