Internaţional

Călătorilor străini nevaccinați li se va refuza intrarea în Finlanda

Călătorii străini nevaccinați împotriva COVID-19, chiar și cu un test negativ, nu mai pot intra în Finlanda. Este una dintre măsurile prin care guvernul încearcă să contracareze un val de infectări provocate de noua tulpină Omicron. Doar călătorii străini cu un test COVID-19 negativ care pot dovedi o vaccinare completă sau o infecție anterioară au voie să intre, a anunțat Ministerul de Interne după o ședință de guvern. Sursă.

Un purtător de cuvânt al poliției de frontieră a confirmat că străinii nevaccinați vor fi respinși, cu excepția cazului în care aceștia au sub 16 ani sau nu apar pe o listă de excepții (rezidenți în Finlanda, lucrători esențiali, diplomați etc.).

„Indiferent de originea cetățeanului străin, toată lumea trebuie să prezinte un certificat de vaccinare și un test negativ în mai puțin de 48 de ore”, a declarat pentru AFP Tomi Kivenjuuri, un responsabil al gărzilor de frontieră finlandeze.

Întrebat dacă străinilor nevaccinați care nu beneficiază de excepțiile prevăzute de guvern li se va refuza intrarea în Finlanda, acesta a răspuns: „da”.

Cetățenii Uniunii Europene sunt și ei afectați de măsura care a intrat în vigoare la 14:00 GMT și care se aplică persoanelor născute înainte de 2005 până la 31 decembrie, apoi persoanelor născute înainte de 2006.

Personalul sanitar și din transport, motive familiale imperioase sau chiar persoanele care necesită asistență umanitară sunt, de asemenea, incluse pe lista excepțiilor, precum și anumiți rezidenți din zona de frontieră cu Suedia și Norvegia.

Amintim că Finlanda a anunțat că va cere un test negativ din 28 decembrie pentru toți călătorii, chiar și cetățeni ai UE și vaccinați, pentru a opri creșterea cazurilor de Covid legate de valul variantei Omicron. Dar această măsură a fost detaliată după o reuniune de guvern în cursul după-amiezii.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button