Internaţional

Finlanda nu intenționează să adere la NATO

Guvernul Finlandei a anunţat vineri seară, pe fondul tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina, că în momentul de faţă nu intenţionează să adere la Alianţa Nord-Atlantică.

“Finlanda nu poartă discuţii despre aderarea la NATO şi nu are un astfel de proiect. Politica de securitate a Finlandei rămâne aceeaşi”, a declarat vineri ministrul finlandez de Externe, Pekka Haavisto, transmite sursa.

Anunţul a fost făcut în contextul tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina şi după ce secretarul de Stat american, Antony Blinken, a sugerat joi, într-un interviu acordat postului MSNBC, că Finlanda vrea să devină membră NATO.

În ultimele săptămâni au apărut speculaţii că Finlanda şi Suedia ar vrea să adere la NATO. Rusia se opune ferm extinderii Alianţei Nord-Atlantice şi cere garanţii că nu vor fi instalate sisteme de atac în apropierea frontierelor ruse.

“Încercările persistente ale NATO de a atrage aceste ţări pe orbita intereselor sale, precum şi politicile oportuniste nu au rămas neobservate în Rusia”, a afirmat recent Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button