Societate

Focar de infecții în sectorul Botanica: Ce spun autoritățile

În sectorul Botanica al Chișinăului este un focar de infecții, pentru care încă nu s-a găsit soluție. Problema nu-i de azi sau de ieri, ci de vreo 15 ani, potrivit unor locatari. Aceștia reclamă o atitudine nepăsătoare atât din partea autorităților municipale, dar și din partea unor cetățeni, a căror educație lasă de dorit.

„Locatarii acestui bloc de pe strada Independenței spun că este imposibil să stea în apropierea bazinului din zonă, din cauza unui miros insuportabil. De mult timp, aici s-au acumulat sticle, caserole, pungi și alte gunoaie, pe care nimeni nu le ridică. Oamenii cer o intervenție urgentă a autorităților municipale”, a relatat jurnalista Paula Bejenari, transmite sursa.

Nemulțumirea oamenilor este generată de gunoiul, care se adună zilnic într-o construcție, care a fost preconizată pentru răcirea unei încăperi din subsolul încăperii unde se afla un centru de calcul, pe timpul Uniunii Sovietice.

Responsabilii de la întreprinderea municipală pentru servicii locative din sectorul Botanica susțin că terenul nu intră în competența lor, ci în a întreprinderilor din blocuri, care ar trebui să ridice tot gunoiul adunat.

„Suntem pe teritoriul Agenției Proprietății publice. La solicitarea mai multor locatari în adresa preturii. Pretura a solicitat în mod de urgență să intervenim în soluționarea problemei. În cazul dat avem mai mulți gestionari de către agenții care au fost date în chirie. Ei sunt de fapt obligați să își salubrizeze teritoriul propriu”, a declarat administratorul interimar al ÎMSL Botanica, Victor Țîmbaliuc.

Responsabilii de la întreprinderea municipală pentru servicii locative din Botanica ne-au informat că Pretura sectorului a solicitat repetat întreprinderilor din bloc să-și gestioneze gunoiul, însă fără succes. De cealaltă parte, directorul Oficiului amenajarea teritoriului, urbanism, construcții și locuințe zice că gunoiul este ridicat o dată pe lună.

„Foarte corect Pretura se adresează, noi și fără adresarea preturii, o dată în lună, o dată la două săptămâni facem ordine. Dar cu părere de rău responsabilitatea cetățenilor, care din jur locuiesc nu este ceia care ar trebui să fie, pentru că peste o săptămână după ce facem ordine, iarăși este dezastrul pe care îl vedeți”, a menționat directorul Oficiului Amenajarea Teritoriului, Urbanism, Construcții și Locuințe, Nicolae Lupușor.

Potrivit funcționarului, există un proiect de acoperire a bazinului cu pământ și de plantat apoi flori și copaci. Implementarea acestui proiect va începe în toamnă.

#Focar_de_infecții #Sectorul_Botanica

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button