Politică

Fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah, a cheltuit aproximativ un milion de lei din fondul de rezervă

În perioada 2021-2022, Curtea de Conturi din regiune a constatat un număr mare de încălcări comise de organul executiv al regiunii. Este vorba inclusiv de utilizarea fondurilor de rezervă pentru organizarea de evenimente, afirmă sursa.

În raport nu se specifică pentru ce evenimente mai exact au fost folosiți banii, dar reamintim că în 2022, fosta guvernatoare a Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, a anunțat campania „Descoperă Găgăuzia prin cultură”, în cadrul căreia au fost organizate concerte în mai multe raioane din țară. 

Am încercat să obținem o reacție de la Vlah, dar replica acesteia a fost că nu mai este în funcție și nu este sigură că datele sunt veridice. Aceasta ne-a redirecționat la Comitetul Executiv al regiunii, unde nu am primit niciun răspuns. 

Amintim că, anterior, Irina Vlah a fost subiectul unei investigații Nokta. Potrivit jurnaliștilor, ex-guvernatoarea ar fi purtat în 2022 haine, bijuterii și accesorii al căror cost depășește salariul său anual. Este vorba inclusiv de bijuterii și ochelari de lux, cinci perechi de ceasuri elvețiene și haine ale unor branduri celebre.

#Găgăuzia #Irina_Vlah #fraudă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button