Politică

Fostul ambasador moldovean în Federația Rusă este acuzat de trafic cu anabolizante

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCCOS) a terminat urmărirea penală și a trimis în judecată dosarul penal de învinuire a fostului ambasador al Moldovei la Moscova Andrei Neguţa și a șoferului automobilului reprezentanței diplomatice, în care au fost găsite anabolizante, transportate prin contrabandă. Sursă.

Totodată, procurorii PCCOCS continuă urmărirea penală pentru stabilirea celorlalți făptuitori, precum și pentru identificarea premiselor care au generat și au permis comiterea fărădelegii. Suplimentar, procurorii au dispus desfășurarea investigațiilor financiare-paralele, care sunt în curs de derulare.

Amintim, tentativa de contrabandă a fost contracarată la postul vamal Palanca, în decembrie 2020. După capturarea mărfii, oamenii legii au estimat valoarea anabolizantelor ridicate la peste 8.4 milioane de lei. Menționăm că, pe lângă anabolizante, autoritățile au depistat și substanțe psihotrope în marfa examinată. Lotul de marfă continuă să fie păstrat în camera corpurilor delicte a Serviciului Vamal.

Potrivit legii, fapta incriminată se pedepsește cu închisoare pentru un termen de la trei la 10 ani. Învinuiții pe dosar sunt considerați nevinovați, potrivit legii, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button